Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/uj/pics/cikkek/8404/felvilagosito_eloadas_orgovanyon999_0.jpg

ELŐADÁS A BALESET MEGELŐZÉSRŐL ÉS AZ I NTERNET VESZÉLYEIRŐL

Program időpontja: 2018. április 12. csütörtök

Program helyszíne: Páhi Általános Iskola

Programon résztvevő területek: Páhi-Ágasegyháza, Orgovány-Izsák nevelőszülői hálózat

Program koordinátor: Kuti Erika őrnagy

                                Baltás Adrienn zászlós

                                Hallerné Cseh Szakál Rozália nevelőszülői tanácsadó Orgovány

                                Kiss Gábor nevelőszülői tanácsadó Páhi

Nagyon fontos számunkra, hogy a gyermekeink minél nagyobb biztonságban legyenek. Sok veszélynek vannak kitéve, mind önmagukra, mind másokra nézve. A mai nap az orgoványi és páhii gyerekeknek két korcsoportban tartottak előadást a kiskőrösi rendőrök. A program célja volt az ismeretek bővítése balesetvédelemből, az internet veszélyeiről, kiemelve a közösségi oldalakat. Az előadások megtartására Kuti Erika őrnagyot és Baltás Adrienn zászlóst a Kiskőrösi Rendőrkapitányság előadóit Kiss Gábor nevelőszülői tanácsadó kérte meg, akik örömmel tettek eleget a kérésnek. A beszámolót Kiss Gábor nevelőszülői tanácsadó elmondása alapján készítem el.

A program a meghirdetett időpontban elkezdődött. Első körben a 6 és 11 éves kor közötti gyerekeknek tartottak előadást a balesetmentes közlekedésről. Az előadás célja volt, hogy felhívják a csemeték figyelmét a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedésre. Kiemelten beszéltek a nem megfelelő magatartásokról, azok veszélyeiről, következményeiről. Ilyen volt például a telefonok és fülhallgatók használata.

Második körben a 11 és 16 év közötti fiataloknak az internet, főleg a közösségi oldalak veszélyeiről és a bűnmegelőzésről beszéltek a rendőrnők. Felhívták a figyelmüket arra, hogy mennyire kiszámíthatatlan a virtuális világ, mennyi veszélyt rejt és ezek kivédése csak a megelőzéssel tehető meg. Ugyanis bármit feltöltenek – legyen az kép vagy szöveg – az örökre megmarad még akkor is, ha azt kitörlik. Kitértek az internetes zaklatásra is, annak a zaklatottra nézve a lelki és fizikai következményeire, valamint a zaklatóra nézve a jogi következményekre, hiszen az bűnnek számít, ami súlyos büntetést von maga után.

Ez a rendőrségi program nagyon jól sikerült. Az interaktív előadásba a fiatalok szívesen bekapcsolódtak, annál is inkább, mert a jó válaszokért, meglátásokért ajándék járt. Egy jó hangulatú, vidám és mondanivalóban gazdag, értékes tapasztalatokat és a hétköznapi életben alkalmazható tudást átadó program részesei lehettek a gyermekek, mely köszönhető a rendőrök felkészültségének.

Köszönetet mondunk a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársainak, Kúti Erika őrnagynak és Baltás Adrienn zászlósnak a minden igényt kielégítő előadásért és a Páhi Általános Iskolának a helyszín biztosításáért.

Kis Tünde Sarolta szabadidő szervező munkatárs

Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Bács-Kiskun megye

/media/uploads/images/post_upload/SAC_2139.jpg
Mosolygós gyermekarcok Sikondán-videóval
/media/uploads/images/post_upload/BC5K4690.jpg
Családi nap Szirákon
/storage/app/uploads/public/5f5/0a3/b76/5f50a3b767eea056638033.jpeg
Kirándul a Sárberek