Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Az ÁGOTA közösség fontos feladatának tartja, hogy tagjai időről időre megtapasztalhassák az összetartozás élményét, ezért rendszeresen szervezünk olyan rendezvényeket, ahol ezt átélhetik a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és nevelőszüleik.

Nógrád megyében Szirákon rendeztünk családi napot a környéken élő családok számára is. – A mai nap a roma és a magyar kultúra, a hagyományok éltetéséről is szól, hiszen mindkettőt fontos megismerni a gyermekek megfelelő fejlődése érdekében – hangsúlyozta a megnyitón Szalai Beáta, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese.

Kómár Jánosné polgármester elmondta, nagyon örül, hogy Szirákot választotta az esemény helyszínéül a Szent Ágota. -  Mindenki tudja, hogy ez a falu nyitott és szívesen látja a nehéz sorsú gyermekeket. Én nagyon becsülöm, tisztelem azokat a nevelőszülőket, akik gondoskodnak a családjukból kiemelt gyermekekről – mondta köszöntőjében a polgármester. 

A nap folyamán kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat és megismerhették azokat a társakat, akik a megyében hasonló helyzetben élik a mindennapjaikat: vállalják a családjukból kiemelt gyermekek nevelését, gondozását.

A nap egy beszélgetéssel indult, ahol állami gondoskodásban felnőtt roma fiatalok és felnőttek meséltek történetükről, hozzájuk csatlakozott Szirák alpolgármestere, Novák Lajos is.

Majd különböző vetélkedőkkel melegítettek a csokievő verseny mellett üdítő ivásban is vetélkedtek egymással a gyerekek és a hangszerkészítés fortélyaiba is bepillantást nyerhettek Rácz Béla segítségével. A sportpályán elfogyasztott közös ebéd után játékos sportvetélkedőkön vettek részt a családok. Majd Fehér Mihály vezetésével betyáravatást tartottak: a csapatok betyár indulót írtak és betyár ruhát is készítettek.

Természetesen a színes programok között helyet kapott a csillámtetoválás és az arcfestés is.


/media/uploads/images/post_upload/BC5K2586.jpg
Budapesten díjaztuk Pest megyei kiválóságainkat
/media/uploads/images/post_upload/BC5K2926.jpg
Ünnepi hangulatú családi nap Budapesten
/media/uploads/images/post_upload/317729620_1449655808861833_6159303521017895255_n.jpg
Egerben is díjaztuk kiválóságainkat