EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806-00000000 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU75 1173 5005 2055 0806 0000 0000

Tíz napos mennyország - Ez az ÁGOTA közösség nyári tábora

Ebben lehet része azoknak az állami gondoskodásban élő gyermekeknek, akik részt vesznek a közösség által szervezett ÁGOTA Táborban. A már több mint két évtizedes múltra visszatekintő szabadidős rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek. 

Többszáz gyermek, fesztivál hangulat, sport, jókedv és szórakozás – így zajlik évek óta minden ÁGOTA tábor. Évente mintegy 150 önkéntes segíti a programok lebonyolítását, sokan korábban maguk is részt vettek a táborban.

Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója az évről évre visszatérő rendezvény megálmodója a két évtizedes múlt összefoglalásaként azt tartja a legfontosabbnak, hogy nem hétköznapi táborról van szó. Olyan típusú élményprogramokba ágyazzák itt a terápiás elemeket, amelyek elgondolkodtatják a gyerekeket az őket érintő problémákról: ilyen a bizalom, a kiszolgáltatottság és a jövőkép kérdésköre is. Ezekben igyekeznek őket segíteni, támogatni, hogy kevésbé érezzék kiszolgáltatottnak magukat, több önbizalommal nézzenek a jövőbe. Ugyanakkor a tábor oldott hangulata arra is szolgál, hogy felszabadítsa a gyermekeket a lelki terhek súlya alól és azzá lehessenek itt, legalább tíz napra, akik valójában: önfeledt, boldog gyermekek és fiatalok.

Ez mindmáig a legnagyobb lélekszámú és a legtöbb élmény adó nyári tábor, amelyet kifejezetten a gyermekvédelmi gondoskodásba nevelkedő fiatalok számára szerveznek.


Háromszáz gyermek és kétszáz segítő – ötszáz szív dobbanása idén az ÁGOTA Tábor

Háromszáz gyermek és kétszáz segítő – ötszáz szív dobbanása idén az ÁGOTA Tábor

A XXIV. ÁGOTA táborban vakációzók döntő része először vesz részt a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedők nyári találkozóján.

Egy tábor, ahol szeretettel gyógyítanak - Megnyílt az XXIV. ÁGOTA Tábor

Egy tábor, ahol szeretettel gyógyítanak - Megnyílt az XXIV. ÁGOTA Tábor

Fesztivál hangulat, sport, jókedv és szórakozás – így zajlik évek óta az állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek ÁGOTA tábora. Idén, az önkéntes segítőkkel együtt mintegy ötszáz fő vesz részt.

Kapcsolódó videók