Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K6636.jpg

Néptáncolni tanulhatnak az ÁGOTA Közösség Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyei, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekei és fiataljai. Az ÁGOTA Néptáncegyüttesben jelenleg 70-en táncolnak. Hetente 1-1 alkalommal vesznek részt néptáncpróbán Bácsalmáson és Szegeden, ahol a tánctanulás mellett rengeteg hasznos és érdekes dolgot tudhatnak meg többek közt a Kárpát-medence folklórjáról is. Az ÁGOTA Néptáncegyüttest Kothencz Bertalan és Majoros Zoltán vezeti, mindketten a Tiszavirág Néptáncegyütes tagjai, ahol egyben oktatnak is.  

A próbák során nemcsak táncolunk, hanem néprajzos dolgokról is beszélgetünk, és népi gyermekjátékokat játsszunk – mondta el Kothencz Bertalan.  – Ha valami újat tanulunk, akkor átbeszéljük a fiatalokkal, hogy annak milyen zenei kísérete van, milyen hangszereket hallhatnak benne és sok más érdekes háttérinformációt is megosztunk velük. A nagyecsedi cigánytáncok kapcsán például átbeszéljük, hogy Nagyecsed Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében található, megmutatjuk nekik a térképen és elmondjuk, hogy mivel határos – tette hozzá a Kothencz Bertalan. 

Kothencz Bertalan azt is elárulta, hogy a távlati célok közt szerepel a néptáncoktatásban résztvevő gyermekek számának növelése. Így várják azoknak a 9 év feletti, Bács-Kiskun vagy Csongrád-Csanád vármegyei, nevelőszülőknél vagy lakásotthonokban élő fiataljainknak a jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának az ÁGOTA Néptáncegyütteshez. Ők a neptanc@szentagota.hu email címen jelentkezhetnek! 

(fotók: Gémes Sándor)


/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!
/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!