Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség sportolói és ifjúsági munkacsoportjának tagjává választották az ÁGOTA Közösség 21 éves, nevelőszülőnél élő úszóját, Szilágyi Zsanettet. 

A Csepeli Öttusa VSE és a Csalogány DSE igazolt versenyzője a hazai és nemzetközi seregszemléken elért kimagasló eredményeinek köszönheti az elismerést.

– A hazai paralimpiai tagság, és nagyköveti feladatok mellett nagyon örülök, hogy MSOSZ sportolói közösségének is tagja lehetek. Továbbra is igyekszem bizonyítani ép társaimnak, hogy nem vagyunk mások, mint ők, csak a képességeink másként mutatkoznak meg – mondta Zsanett. 

Úszó büszkeségünk „a tanulásban korlátozott, enyhén értelmi fogyatékosok” kategóriájában versenyez, amelyben eddig is kiváló teljesítményt nyújtott. Legnagyobb nemzetközi sikerét az Abu Dhabiban rendezett speciális olimpián érte el, ahol két arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Fiatalunk legutóbb hazai vizekben is gazdagította éremkollekcióját. Zsani a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége által Hajdúszoboszlón megrendezett, országos úszó diákolimpián megnyerte az 50, a 100 és a 200 méteres gyorsúszást, és szintén első lett a 4x50 méteres gyorsváltó tagjaként. Ezt követően, a Monoron megszervezett viadalon négy alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Zsani nevelőszülője, Ormai Andrea nagyon büszke a fiatal lányra. 

– Örülök, hogy Zsani kiteljesedett az úszásban, hiszen, mint ahogy ő mondja, „a medencében nincsenek különbségek”. Sikerélménye van, és ez nekem mindennél fontosabb – mesélte.

/media/uploads/images/post_upload/BC5K3519.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek II.
/media/uploads/images/post_upload/1.DHE_3502.JPG
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek I.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240513.png
Heti útravaló - 2024. 20. hét -