Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_8361.jpg

Hat évtizede ünnepeljük a magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapján. Idén a jeles napra készülve a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató támogatásával megjelent egy olyan verseskötet Utazás a tengeremen címmelamelynek írója és illusztrátora is gyermekvédelmi gondoskodásban élő ágotás fiatal. A kötetet ÁGOTA Falván mutattuk be.

A kötet szerzője, a 18 éves Katona Katalin egészen kis kora óta él nevelőszülői családban. Hosszú ideje komolyan érdeklődik a szépirodalom iránt, maga is alkot, évek óta novellákat és verseket ír. Most éppen érettségi előtt áll, és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karára készül, magyar-történelem szakos tanár szeretne lenni. Első verseskötete Utazás a tengeremen címmel jelent meg, amelynek könyvbemutatóját ÁGOTA Falván rendeztük meg a tehetséggondozó programunkban résztvevő fiatalok közönsége előttKatona Katalint és a kötet illusztrátorát, a Bács-Kiskun vármegyében, lakásotthonban élő 20 éves Faris Brittneyt sorstársai kérdezték a sikerről, a költészetről, a friss megjelenésről. A jelenlévők osztoztak a szerzők örömében, közös ügynek, az ÁGOTA Közösség sikerének tarották a megjelenést. – Nagyon jó és tartalmas kérdéseket tettek fel a könyvbemutatón a többiek, néhány kérdés váratlanul is ért. Ahogy nekik is elmondtam, jó érzés így együtt látni a verseimet egy kötetben. Nagy mérföldkő ez az életemben. Az ÁGOTA nélkül ez nem történhetett volna meg – mesélte Katona Katalin. Az Utazás a tengeremen különlegesen színes, igényes kötet, amely az illusztrátornak, Faris Brittneynek is köszönhető. A fiatal lány jelenleg a Szegedi Tudományegyetem amerikanisztika szakos hallgatója, és tehetséges a képzőművészetek terén, leginkább feketeszénnel és grafittal szeret dolgozni, de az olajfestéket is kedveli. – Én általában csak akkor rajzolok, ha valamilyen külső hatás, inger ér. Ilyenkor ki tudom adni magamból az érzéseimet és a gondolataimat. A kötet illusztrálása kapcsán nem volt nehéz dolgom, mert a versekkel tudtam azonosulni – idézte fel Brittney. – Katival azt tervezzük, hogy kapcsolatban maradunk, szeretnénk a jövőben együttműködni – tette hozzá. Boldog Zoltán, a tehetséggondozásért felelős csoportunk vezetője elmondta, azért fontos ez a verseskötet a tehetséggondozó program számára, mert ennek a pedagógiai munkának egy jelentős része láthatatlan. – Amikor egy ilyen könyv megjelenhet, az a nagyközönség számára is betekintést nyújt egy tehetséggondozó folyamatba. A szerzőnek is fontos a megerősítés, hogy jó úton jár, hiszen ez táplálhatja az ő motivációját, erősíti az önértékelését, ugyanis a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek gyakran kevésbé hisznek saját tehetségükben. A kötetbemutató azért volt fontos, hogy a jelenlévők elkezdjenek hinni saját tehetségükben, saját értékeikben – fogalmazott Boldog Zoltán.

Katona Katalin Utazás a tengeremen című könyve lapozható formában az alábbi linken olvasható: https://online.fliphtml5.com/ehsei/gmhg/

(fotók: Sándor Judit)

/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!
/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán