Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K2570.jpg

Izgalmas sportnapot szervezett az ÁGOTA Közösség. Az esemény egyik alappillére a 10-12 éves korosztály mini labdarúgó bajnoksága volt, ezzel párhuzamosan pedig az idősebbek egy sportágválasztón vettek részt, ahol 14 mozgásformát próbálhattak ki.

Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője nagy örömmel köszöntötte a 12 vármegyéből érkezett mintegy 350 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt.

– Rengeteg élménnyel készültünk nektek! Ez a nap a vetélkedés öröméről, az összekapaszkodásról, egymás megismeréséről és az önfeledtségről szólt itt ÁGOTA Falván – mondta.

Az esemény egyik kiemelt célja az volt, hogy a gyermekek közösségben legyenek, mozogjanak és olyan sportokhoz is közelebb kerüljenek, amelyekkel ritkán találkoznak a mindennapokban.

– Reméljük, hogy fiataljaink közül sokan kedvet kaptak itt néhány sportághoz, amit később talán egyesületi szinten is űzhetnek majd – fogalmazott Váradi Márk, sportéletrendért felelős munkatársunk. 

Fiataljaink nagy érdeklődéssel járták körbe az állomásokat ÁGOTA Falván.

– Nagyon érdekel a judo, korábban karate edzésekre is jártam. Ezen kívül az eurobangee jumping, a falmászás és a csapatíjászat is nagyon izgalmas volt – mondta a 13 éves Radics Ágnes.

A 16 éves Horváth Jonatán szereti a csapatsportokat, hiszen így társai is támaszkodhat, de az egyéni mozgásformákban is megtalálja a helyét.

– Szeretem a küzdősportokat, kipróbáltam a birkózást és judot is. Mindig boldogan jövök ÁGOTA Falvára, mert ebben a közösségben a társaimtól és a felnőttektől is szeretetet kapok – hangsúlyozta a fiú.

A sportnap eredményhirdetéssel zárult. A mini labdarúgó-bajnokság dobogós helyezései a következők szerint alakultak.

I. Nógrádi Sasok (Nógrád vármegye)

II. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

III. Pest vármegye

Különdíjak is gazdára találtak. Elismerték többek között a legjobb kapust, a gólkirályt, a legjobb lány és fiú játékosokat és a legsportszerűbb csapatot is.

Legyen szó akár a foci tornáról vagy a sportágválasztóról, minden gyermekünk ajándékokkal és maradandó élményekkel tért haza.

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!