EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg

Nevelőszülőknél élő gyermekeink 3 korcsoportban nevezhettek és szabadon válogathattak a technikákból. A 28 beérkezett alkotás között voltak ceruzával, festékkel vagy éppen csillámtollal készített művek is.

A tehetséges fiatalok pályamunkáit 3 tagú zsűri értékelte, melynek tagjai Szécsényi Sándor, területi igazgató, Nemes Rita, a szekszárdi Illyés Gyula Gyermekkönyvtár vezetője, és Kerekesné Varga Veronika festőművész voltak. 

Szécsényi Sándor területi igazgató a szekszárdi eredményhirdetésen elmondta, nagyon jó ránézni a kiállított művekre, mert azok vidámságot sugároznak. Érezhető, hogy az ifjú művészek az őket körülvevő boldogságból és mosolyokból inspirálódtak.

– Nagy öröm azt látni, hogy ti mindannyian találtatok olyan személyt a környezetetekben, akiben megbízhattok, akinek anyai szeretetét biztosan magatok mögött tudhatjátok. Legyen szó akár a vér szerinti szülőről vagy nevelőszülőről – mondta.

A 5-8 éves korosztályban Gyuricza Szkárlett, a 9-14 éves kategóriában Orsós Dávid, a 15 év felettiek korcsoportjában pedig Mánn Annamária alkotását találta a legjobbnak a zsűri. Természetesen a rajzpályázat minden résztvevője ajándékokkal térhetett haza.

A bonyhádi nevelőszülői családban élő, 9 éves Licska Mónika nagyon szeret rajzolni. Az ÁGOTA Közösség rajzpályázatára is készített egy szép alkotást, amellyel korcsoportjában elnyerte a második helyezést.

– A nevelőanyukámat rajzoltam le. Egy virágcsokrot tart a kezében, amit én szedtem neki a kertünkben – mesélte fiatalunk lelkesen.

Mónika nevelőszülője, Ceglédiné Jani Miléna elmondta, a kislány úgy született, hogy a jobb alkarjának alsó kétharmada hiányzik. Ennek ellenére fiatalunk nagyon ügyes a művészetek terén, rendkívül érdeklődő és kreatív. 

– Móni ügyesen alkot. Mindig valami új technikát tanul, legutóbb például az ujjal festést gyakorolta. A művészetek mellett a sport is érdekli, nagyon szépen úszik – mondta a nevelőszülő. 

A zsűri mindhárom kategóriában az első 3 helyezettet emelte ki, ez az alábbiak szerint alakult:

5-8 éves korosztály:

  1. Gyuricza Szkárlett
  2. Sárközi Martin
  3. Fucsik Alíz

Különdíjas: Balogh Mirella

9-14 éves korosztály:

  1. Orsós Dávid 
  2. Licska Mónika
  3. Berecki Róbert

Különdíjasok: Balogh Elza, Orsós Amanda, Orsós Elizabet

15 év feletti korosztály:

  1. Mánn Annamária
  2. Folytyik Margit
  3. Orsós Eugénia

Különdíjas: Kovács Jázmin

Természetesen a rajzpályázat minden résztvevője ajándékokkal térhetett haza.

/media/uploads/images/post_upload/Orszgos-Gyermekvdelmi-Konferencia-2024-plakt-LNY.jpg
"Mert egyszer felnőnek" Fiatal felnőttek a gyermekvédelmi szakellátásban. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia
/media/uploads/images/post_upload/ezgif-3-4a9691851d.jpg
Bognár Attila: Lélekkel felvértezve
/media/uploads/images/post_upload/DHE_2919.JPG
Az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legszebb pillanatai - VIDEÓVAL