Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K5157.jpg

Harmadik alkalommal rendezett jótékonysági futóversenyt a Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Egyetem Békéscsabán. A III. „Fuss és Segíts” kihívás nevezési díjaiból befolyt teljes összeggel az ÁGOTA Alapítványt és a Békés vármegyei nagycsaládos egyesületeket támogatják. A versenyen az ÁGOTA Közösség tagjai is részt vettek.

Takács Árpád Békés vármegyei főispán a megnyitón kiemelte, még soha sem neveztek ilyen sokan a futóversenyre. – Győztünk! Soha nem volt ekkora összefogás, hiszen nemcsak közéleti szereplők vállalták ezt a megmérettetést, hanem közintézmények, önkormányzatok, sportegyesületek és Békés vármegye valamennyi járása is képviselteti magát ezen a rendezvényen – mondta el a főispán. Békéscsaba főterén, a Szent István téren kialakított rajtról indult a több, mint 600 futó. A legkisebbektől a legidősebbekig mindenki talált a kedvére és az edzettségének megfelelő távot. A legfiatalabb induló éppen csak elmúlt 1 éves, a legidősebb versenyző pedig 69 éves volt. Az ÁGOTA Közösség egy tíz fős csapattal vett részt a versenyen, közösen futották le a 3 km-es távot ezzel is hangsúlyozva összetartásunkat. Idén először úgynevezett virtuális futók is csatlakoztak a kihíváshoz, ők Németországban és Olaszországban a versennyel egy időben ott futottak, ahol élnek. Így tulajdonképpen nemzetközivé vált a „Fuss és Segíts” futóverseny, amelynek fővédnöke Storcz Botond olimpiai bajnok kajakozó volt. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora az eseményen köszöntőjében elmondta, duplán tesz jót mindenkinek ez a nagyszerű esemény. A futás, a testmozgás az önmagában is érték a saját egészségünk szempontjából, emellett a jótékonyság szintén boldogságot tud kiváltani. Az eseményen több mint 2,2 millió forint gyűlt össze, amelyet jelképesen adtak át az ÁGOTA Alapítvány és a Békés vármegyei nagycsaládos egyesületek képviselőinek. Takács Árpád főispán a verseny zárásaként így adománylevelet nyújtott át Kothencz Jánosnak is, az ÁGOTA Alapítvány alapítójának. – Kiváltképp fontos kiemelni ebben a világban azt, hogy vannak olyan emberek, akik nemcsak figyelemre méltatják ezeknek a gyermekeknek a sorsát, hanem azzal, hogy itt futnak, erőfeszítést is tesznek értük – fogalmazott Kothencz János.

(fotók: Gémes Sándor)


/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!