Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8206.jpg

Jótékonysági sakkversenyt szervezett nemrégiben a Rotary Klub Szeged Dóm a Szent Gellért Fórumban. Az ÁGOTA Közösség 3 lakásotthonokban élő sakkozója Balogh Márkó, Bokor Nikolett, és Vavika Richárd is részt vett a megmérettetésen. 

Márkó, Niki és Ricsi már az ÁGOTA Falván megrendezett sakktáborban is sokat gyakorolta a különböző taktikákat, és stratégiákat, valamint egymás elleni játszmákkal is készültek a 3 nemzetközi nagymester közreműködésével zajló szegedi seregszemlére.

A fiatalok 20, míg a felnőttek 40 asztalon játszottak szimultánt, vagyis egy időben több versenyzővel sakkoztak. Ezután rapid partik következtek, amikor 30 perc gondolkodási idő állt rendelkezésére. 

Bokor Nikolett remekelt, ezüstérmet szerzett az ifjúsági nők mezőnyében, ahol profi ellenfelekkel is játszott.

– Nagyon izgultam a verseny előtt, de a bemelegítésnek számító, szimultán partikon megnyugodtam. A fél órás játszmák sok erőt kivettek belőlem, így nem gondoltam, hogy helyezést érek el. Ezért volt nagy meglepetés, amikor az eredményhirdetésen meghallottam a nevem. Nagyon boldog vagyok – mondta. 

A Rotary Klub Szeged Dóm a nevezési díjakból befolyt összeget tehetséges sakkozó gyermekek támogatására fordítja, együttműködve a Magyar Sakkszövetséggel, valamint a Csongrád-Csanád Vármegyei Sakkszövetséggel. 

/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!
/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!