Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_1246.jpg

Gondoskodásunkban élő mintegy 40 gyermek és fiatal érkezett ÁGOTA Falvára Pest-, Bács-Kiskun- és Csongrád-Csanád vármegyéből egy nagyszerű vitalitásbajnokságra. Közülük 12 gyermek lakásotthonokban, a többiek pedig nevelőcsaládoknál élnek.

Ahogy azt már megszokhattuk az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota közös szervezésében megvalósult ÁGOTA Falvi programok kapcsán, a napot egy ráhangoló pasztorációs foglalkozás indította. Ahogy az ép testben ép lélek mondás is tartja, testünk edzése, az egészségi állapotunk rendben tartása mellett rendkívül fontos az is, hogy lelkileg is egyensúlyban legyünk. Pasztorációs csoportunk minden alkalommal úgy állítja össze az aktuális programot felvezető foglalkozását, hogy az egyszerre gondolkodtassa el a résztvevőket azon, miért is érkeztek aznap és hol állnak most épp az életben, illetve hogy lélekben felkészüljenek az élményekre, az őket hamarosan érő impulzusokra. Ezen a napon azt a kérdést vetették fel, hogy mit is jelent az, ha valaki erős. Hogy valóban kimerül-e ez a fizikai, testi erőben? Mit jelent a lelki erő és milyen csodálatos dolgokra teheti képessé az embert.

A lelki, szellemi bemelegítést a fizikai felkészülés követte. A vitalitásbajnokság 4 versenyszámból állt: fekvőtámasz, felülés, szkander és plank kihívásokból. A versenyszámokban az a közös, hogy mind erőnléti, kitartást és koncentrációt is igénylő gyakorlatok. Maga az esemény címe is ezt foglalta össze tömören, az volt a cél, hogy az életerő, életenergia napja legyen ez az ÁGOTA Közösség számára. Emellett a fair play napja is lett az ÁGOTA Falvi bajnokság, hiszen mind a nevelőszülők, mind a fiatalok példát mutattak a fair play szurkolásból és versenyzésből. A nap egyik mottójává vált, hogy „az ellenfeled nem az ellenséged”. Így még a legelszántabb párbajokat is kézfogások, ölelések zárták.

– Szenzációsak voltak a gyerekek. A Békés vérmegyei szurkolt a Pest vármegyeinek, a Pest vármegyei a Bács-Kiskun vármegyeinek és így tovább – emelte ki Váradi Márk, sportéletrendért felelős divízióvezető. – Szenzációs élményt nyújtottak egymásnak attól függetlenül is, hogy kevésbé ismerik egymást. Ezek a versenyek nagymértékben segítik őket az összekapaszkodásban – tette hozzá Váradi Márk. 

A résztvevőket három csoportba sorolták: 15 fiút a 14 év alattiak serdülő csoportjába, 13 fiút az ifi csoportot alkotó 15 év felettiek csoportjába, a harmadik csoportban pedig 9 lány versenyezett egymással. 

A Monori Gyermekotthonból érkezett Haouas Márió 19 éves, a sport hosszú évek óta az élete része. Válogatott szinten birkózik, street workoutozik, kosarazik, kézilabdázik. –A sport, az edzésekre járás számomra hobbi, maga az élet, szó szerint a második otthonom – jelentette ki Haouas Márió, aki katona szeretne lenni, ezért érettségi után Kecskemétre megy katonai toborzásra. Márió egészen kiválóan szerepelt a Vitalotásbajnokságon, az ifi korosztályban elhozta a szkander és a fekvőtámasz versenyszámok aranyérmét, a felülés ezüst érmét és ezzel kiérdemelte az abszolút győztesnek járó elismerést is az ifik korcsoportjában.

Turai Fruzsina 15 éves, nevelőszülőknél él és Jászszentlászlóról érkezett a Vitalitásbajnokságra. Fruzsina szintén katona szeretne lenni, a kiskunmajsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium kadét szakos tanulója. Nem ismeretlen számára a kitartást igénylő erőnléti gyakorlatok végzése, így nagy lelkesedéssel vágott bele a nap kihívásaiba. 

A Vitalitásbajnokság helyezettjei:


FELÜLÉS


LÁNYOK

  1. helyezett: Fehér Violetta
  2. helyezett: Cséffai Valentina
  3. helyezett: Cséffai Gyöngyi Ágnes

SERDÜLŐ FIÚ

  1. helyezett: Fehér Róbert
  2. helyezett: Budai Richárd
  3. helyezett: Tanos Ádám

IFI

  1. helyezett: Virág Gergő
  2. helyezett: Haouas Márió
  3. helyezett: Fekete Alexander és Vajthó Sándor


FEKVŐTÁMASZ


LÁNYOK

  1. helyezett: Simon Jázmin
  2. helyezett: Cséffai Gyöngyi
  3. helyezett: Fehér Zoé


SERDÜLŐ FIÚ

  1. helyezett: Budai Richárd és Fehér Róbert
  2. helyezett: Tanos Attila
  3. helyezett: Patai Noel

IFI

  1. helyezett: Haouas Márió
  2. helyezett: Borbély Krisztián
  3. helyezett: Virág Gergő


PLANK


LÁNYOK

  1. helyezett: Fehér Violetta
  2. helyezett: Cséffai Enikő
  3. helyezett: Cséffai Valentina

SERDÜLŐ FIÚ

  1. helyezett: Tanos Attila
  2. helyezett: Kolompár Attila
  3. helyezett: Fehér Róbert

IFI

  1. helyezett: Tóth Dominik
  2. helyezett: Virág Gergő
  3. helyezett: Budai Róbert


SZKANDER


LÁNYOK

  1. helyezett: Simon Jázmin
  2. helyezett: Fehér Violetta
  3. helyezett: Virág Mirella

SERDÜLŐ FIÚ

  1. helyezett: Patai Leonárd
  2. helyezett: Balogh Adrián
  3. helyezett: Kolompár Attila

IFI

  1. helyezett: Haouas Márió
  2. helyezett: Fekete Alexander
  3. helyezett: Virág Gergő


ABSZOLÚT GYŐZTESEK

LÁNYOK – Fehér Violetta

SERDÜLŐ FIÚ – Fehér Róbert

IFI – Haouas Márió

(fotók: Sándor Judit)

/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.