EN | HU
Bank account: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg

Pest és Bács-Kiskun vármegyei, nevelőszülői családban és lakásotthonokban élő gyermekeket hívott meg az ÁGOTA Közösség egy tematikus bűnmegelőzési napra ÁGOTA Falvára, ahol fiataljaink nyomokat rögzíthettek és ujjlenyomatokat is előhívhattak.

A programon a szokásokhoz híven a pasztorációs csoport tagjai várták a résztvevőket a Szent Jobb Lator templomba egy meghitt, közös lelki hangolódásra. 

Ezután a gyermekek csapatokba rendeződtek és felkeresték az egyes helyszíneket, ahol izgalmas, interaktív feladatokat teljesítettek.

Az egyik ilyen célpont a szegedről érkezett A Kiképzés nevű egyesület oktatóinak állomása volt, ahol a fiatalok a büntetőeljárásokkal kapcsolatos alapismereteket sajátíthatták el. A gyermekek egy szerepjáték aktív részeseivé váltak. Volt, aki egy rendőr, egy bíró vagy éppen egy ügyvéd bőrébe bújt az egyes szituációkban.

A következő helyszínen a fiatalok maguk próbálhatták ki a bűnügyi helyszínelés különböző mozzanatait. Többek között ujjlenyomatokat hívtak elő, és rögzítettek, ezeket aztán természetesen haza is vihették magukkal.

A harmadik állomáson sportos kihívások várták a résztvevőket, akik a rendőrség fizikai alkalmassági felmérőjének mintájára összeállított feladatsoron keresztül adhattak számot ügyességükről.

Bakai Krisztián, bűnmegelőzési csoportunk vezetője elmondta, jó volt látni, hogy a fiatalok minden feladatból aktívan kivették a részüket, és jól összeszokott csapatokként működtek együtt.

– Fontos, hogy úgy adjuk át gyermekeinknek ezeket az információkat, hogy élményekbe ágyazzuk az ismereteket. Ez volt az első ilyen tematikus napunk itt ÁGOTA Falván, de biztos, hogy nem az utolsó. Szeretnénk közösségünk minél több fiataljának elérhetővé tenni ezt a tudást – mondta.

/media/uploads/images/post_upload/DHE_2919.JPG
Az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legszebb pillanatai - VIDEÓVAL
/media/uploads/images/post_upload/20230825164321_KCS_3513.JPG
„Legyetek gyermekeink ajándékai!”
/media/uploads/images/post_upload/_LPE5445_kiv_0_2.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek III.