Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/Fb_Husvet_2 verzio.png

Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt! Alleluja!

A világ minden pontján másképpen csengenek ezek a szavak. Másképp éljük meg szabadságban és rabságban, egészségben vagy betegségben, örömben vagy bánatban, egyedül vagy egy közösség tagjaként. Krisztus feltámadt! Életünk szegletköve, bizonyossága, axiómája. Alku nélküli tétele ez a hitnek, amely Isten ajándéka. 

A húsvét az élet igazi értelmének a felismerése. A személyes kapcsolat Istennel közösséget szül, egyházi közösséget, ahol aki hisz, az nincs egyedül. 

A legenda szerint egy alkalommal, mikor Szent Mártont megkísértette a Sátán és Krisztus képében jelent meg előtte, Márton kérdőre vonta és sebeit kereste. Az Ördög a mennyei dicsőségre hivatkozott, hogy ott már nincsenek sebek, mire Márton erélyesen válaszolt: – Én csak olyan Krisztusban hiszek, aki magán hordozza a sebeit! Ezekre a szavakra a Sátánról lehullt a lepel.

Húsvét az élet, önmagunk és mások okozta sebeink fényességes gyógyulása. Ez nem terápiás gyógyulás, hanem az újjáteremtett élet általi gyógyulás, amit visszakaptunk a keresztséggel. Hiszen nem a kereszt miatt neveztetünk keresztényeknek, hanem Krisztushoz tartozásunk miatt, ki-ki a maga ereje, intenzitása, készsége és vágyakozása által. 


/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!