Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/1. SAC_0291.jpg

Közel 200 résztvevővel tartott családi napot az ÁGOTA Közösség Baranya vármegyei nevelőszülői hálózata. Felszabadult hangulat költözött a hosszúhetényi sportpályára, ahol egy fergeteges családi napra várták a szervezők környékbeli, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljainkat és nevelőszüleiket.

A reggel közös aerobikkal kezdődött, majd játékos sorversennyel folytatódott. Arcfestést és csillámtetoválást kérhettek gyermekeink, de az ugrálóvár, és a lovaskocsikázás is nagy sikert aratott. Ezalatt bográcsban rotyogó ételek ínycsiklandó illata lengte be a környéket, hiszen a családok egy főzőversenyre is benevezhettek.

Dr. Csörnyei László, Hosszúhetény polgármestere is részt vett a családi napon, ahol hangsúlyozta a helyi önkormányzat szívesen támogat ilyen rendezvényeket, hiszen több nevelőszülős család is él a faluban.

- Segíteni szeretnénk őket a beintegrálódásban. Mi a nevelőszülőknél élő gyermekeket is teljes értékű hosszúhetényi polgároknak tekintjük, hiszen itt nőnek fel köztünk – fogalmazott a polgármester. 

Szénássy Ágnes, Baranya vármegyei szakmai vezető elmondta, rengeteg személy, cég, illetve szervezet támogatta felajánlásokkal az ÁGOTA Családi napot. Többek között Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke, a Zsolnay Kulturális Negyed, valamint a Mecsextrém Park belépőjegyeket, a Bikali Reneszánsz Élménybirtok tiszteletjegyeket, a Focivilág Kft. pedig ajándékcsomagot ajánlott fel. Ezeket a résztvevők között kisorsolták.

Kovácsné Dittrich Tímea már 24 éve nevelőszülő, a családi nap szervezéséből is aktívan kivette a részét.

- Erős közösségépítő szerepe van ennek a napnak. Jó hangulatú társaságban lehetünk, ez teljesen feltölti az embert - mondta a nevelőszülő. 

Míg a felnőttek tapasztalatot cseréltek, addig a fiatalok rengeteg élményt szereztek. A harmadik osztályos Dani két állomás között elmesélte, egy menetlevélen gyűjti a pecséteket. 

– Az akadálypályán és az ugrálóvárnál is szerzek még, ha pedig meglesz a 6, kapok ajándékot – magyarázta.  

Dalmának a csokiágyú tetszett a legjobban, ami jó magasra lőtte az édességeket. Örömmel újságolta, hogy sokat el is tudott kapni belőle.

Köszönjük a támogatást az alábbi felajánlóknak:

Pécsi Egyházmegye, Felföldi László püspök atya 

Pécsi Nemzeti Színház 

Zsolnay Kulturális Negyed (Bábszínház, Planetárium)

Bikali Reneszánsz Élménybirtok

Siklósi vár

Szigetvári vár

Máré vára

Mecsextrém Park

Tettye Étterem 

Villány Önkormányzata

Focivilág Kft., Körber Kft., Mecsek Fűszért

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!