Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K1134.jpg

A hagyományokhoz híven március 15-e apropóján az ÁGOTA Közösség is megemlékezett a magyar forradalmárok hősiességéről Szegeden, a Csongor téren. Önazonosságunk megőrzéséhez nagy szükség van arra, hogy megemlékezzünk múltunkról, és óvjuk nemzeti értékeinket. Több, mint ezer éves történelmünk fontos eseményei közül kiemelkedik az 1848-49-es szabadságharc és forradalom, amelynek célja függetlenségünk és az alkotmányos berendezkedés kivívása volt.

A műsort a Nyugdíjas Létért Egyesület Havasi Gyopár Népdalkörének tagjai nyitották meg, akiktől egy forradalmi dalcsokrot és verseket hallhatott az ünneplő közönség.

Ezután Kothencz János diakónus szólt a hallgatósághoz. Az ÁGOTA Közösség vezetője beszédében kiemelte, 1848-49-ben a márciusi ifjak, és mindazok a százezrek, akik követték őket, valójában egymásba kapaszkodtak.

– Mindent a nemzet szolgálatába állítottak, de azt együtt tették. Egymástól kérdezték meg: bírod-e? Odafigyeltek egymásra. A minket manapság körülvevő krízishelyzetben nekünk is egymásban kell megtalálnunk igazságainkat, amelyek átsegítenek a mindennapokon és szabaddá tesznek minket. Ha értékeket követünk közösségé nemesülhetünk – hangsúlyozta.

Az ünnepségen a közönség több mint 175 évet repült vissza az időben az ÁGOTA Közösség fiataljainak kalauzolásával. A Dr. Foltán József Lakásotthonban élő Bozóki Balázs, Bozóki Kata, Jakab Laura és Mihály Tifani, valamint a nevelőszülőknél nevelkedő Janó Sándor előadása egyedi nézőpontból közelítette meg a forradalom és szabadságharc eseményeit.

Boldog Zoltán darabja Szendrey Júlia és Laborfalvi Róza szemüvegén keresztül mutatta be, hogy a nők hogyan élték meg történelmünknek ezt a fontos időszakát, de mellettük természetesen Petőfi Sándor és Jókai Mór alakja is felbukkant.

/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.