Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/KC2345_9320.jpg

Nagy mérföldkőhöz érkezett az ÁGOTA Alapítvány, ugyanis a 100. nevelőszülői képzését zárta, amelyek során eddig több, mint 1000-en vehették már át nevelőszülői tanúsítványukat. A legutóbbi, jubileumi záróeseményen 8 új nevelőszülőt köszönthetett az ÁGOTA Közösség Csongrád-Csanád vármegyében, akik Szegeden rendezett ünnepélyes átadón vették át tanúsítványukat. 

Az új nevelőszülők már megnyitották a szívüket a vér szerinti családját nélkülözni kényszerülő fiataljaink előtt, akiket szolgáltatói nyilvántartásba vételük után fogadhatnak otthonukba. – Eddig több, mint 1000-en vehették már át nevelőszülői tanúsítványukat, miután elvégezték a döntéselőkészítő és nevelőszülői képzést – mondta el Szili-Balog Mária, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Csongrád-Csanád vármegyei nevelőszülői hálózatának szakmai vezetője. – Mindenkit várunk, akinek van türelme, van benne szeretni tudás, hogy jelentkezzen nevelőszülőnek és váljon hétköznapi hőssé – tette hozzá a szakmai vezető.

Csurár Anita Baksról érkezett, ápolónőként dolgozik, a segítő szándék vezette, amikor jelentkezett a nevelőszülői képzésre. Két nagy lánya van, akik biztatták Anitát, hogy próbálja meg ezt a szép hivatást, illetve a családban is vannak nevelőszülők, akiktől Anita sok bátorítást kapott. – Rengeteg bennem a szeretet és sokat tudok adni magamból. Minden szeretetemet oda fogom adni azoknak a gyermekeknek, akik hozzám kerülnek – fogalmazott Csurár Anita.

Török Zoltánné, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója és András Katalin főigazgató-helyettes szép szavakkal köszöntötték az ÁGOTA Közösség új nevelőszülőit. Mindketten méltatták azt a vállalást, amellyel esélyt adnak fiataljainknak a boldog gyermekkora és a lehetőségekkel teli jövőre. – Innentől kezdve kollégák leszünk, illetve annál többek, mi az ÁGOTA Közösségben egy nagy család vagyunk, ennek lettetek most ti is a részei. Ez egy 10000 fős család, ahol 6000 gyermek van – emelte ki András Katalin.

Révai Istvánné, az ÁGOTA Alapítvány felnőttképzésért felelős ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy nagy mérföldkőhöz értek a nevelőszülői képzések, hiszen nemcsak a 100. alkalom zárult, hanem 1000-nél is több nevelőszülő kaphatta meg már ez idő alatt a tanúsítványát. Emellett arra kérte az új nevelőszülőktől, hogy higgyenek a fiataljainkban, akik előtt megnyitják a szívüket.

(fotók: Karnok Csaba)

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!