Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K0230.jpg

Az ÁGOTA Közösség 173 Bács-Kiskun vármegyei fiatalja részesült idén tanulmányi díjakban. Közülük 71-en kaptak Kiválósági-díjat, 102-en pedig Hősötös-díjat vehettek át.  Az ünnepség helyszínéül idén is a Tabdi Művelődési ház szolgált, hiszen Tabdi önkormányzata mindig örömmel fogadja és támogatja gyermekeinket.

– A tudás olyan érték, amit senki nem vehet el – fogalmazott Török Zoltánné, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója a Bács-Kiskun vármegyei Kiválósági- és Hősötös-díjátadó ünnepségen köszöntőjében. – Egy életen át kell képeznetek magatokat ahhoz, hogy megálljátok a helyeteket az életben. Az a tudás pedig, amit megszereztek, örökké a tiétek marad!

Bács-Kiskun vármegyei szorgalmas fiataljaink közül összesen 71-en részesültek Kiválósági-díjban, 102-en pedig Hősötös-díjat kaptak. Az eredményes tanulóknak Török Zoltánné területi igazgató, és Zsuboriné Kovács Mária, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Bács-Kiskun vármegyei nevelőszülői hálózatának szakmai vezetője adták át az elismeréseket. Az ünnepség hangulatát a szolgáltató gondoskodásában élő gyermekek verses és hangszeres előadása színesítette. 22 éves fiatalunk, Benedek Viktória pedig, aki a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia tanulója, egy musical dallal készült a díjazottak köszöntésére. Tóth Fanni Lili, a Kiksunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum 10. osztályos tanulója is Kiválósági-díjban részesült Tabdiban. Álmodtam egy világot magamnak című motivációs beszédében elmondta, az általános iskolai évek idején sok kudarc érte a tanulásban, pedig lekiismeretesen és sokat készült, nevelőszülei, tanárai is segítették ebben. A pályaválasztáskor kadét szakra szeretett volna menni, ám a középiskolai felvételin úgy alakult, hogy végül egészségügyi irányba ment tovább. – Nem egészségügyi szakiskolába szerettem volna menni, tartottam tőle, de időközben nagyon megszerettem ezt a szakmát – mondta el Fanni. – Kiderült, ha jól tanulok, innen könnyen lehetek még katonaorvos, és nem veszítettem semmit az álmaimból. Sőt, nyertem, mert így két hivatást tudok egyszerre megszerezni. Ez volt az álmom, az akadályok ellenére megtaláltam az utam – fogalmazott a fiatal lány. 

Farkas Mihályné nevelőszülőnk Kalocsáról érkezett, három gyermek nevelkedik nála közel 7 éve, közülük a 10 éves Gábort kísérte a díjátadóra, aki Hősötös-díjban részesült. – A gyermekek ügyesen tanulnak önállóan, inkább csak noszogatni, motiválni kell őket kicsit, hogy tanuljanak, ha nincs kedvük hozzá – mondta el a nevelőszülő. – Fontos, hogy tanuljanak, mert ez az egy, amit nem tudnak elvenni tőlük, amit ők maguk megtanulnak.

(fotók: Gémes Sándor)

/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240429.png
Heti Útravaló - 2024. 16. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/Photoroom-20240407_142832-01.jpeg
Tovább folytatta az éremhalmozást Szilágyi Zsanett, az ÁGOTA Közösség tehetséges úszója!