Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/KC2309_4916.jpg

Tavasztündér, angyalka, pókemberek, a Mancs Őrjárat című mese hősei, számtalan hercegnő, tűzoltó és rendőr, de cowboyok és boszorkányok is ellátogattak az ÁGOTA Közösség Tavaszváró délutánjára Körösladányba. 

Nevelőszülőink és a náluk élő családjukból kiemelt gyermekek Köröstarcsáról, Dévaványáról, Szarvasról, Biharugráról, illetve Gyomaendrődről érkeztek. 

A nevelőszülők mind-mind édes és sós süteményekkel, fánkkal és szendvicsekkel készültek, amelyeket egy öt fős zsűri pontozott. A rendezvény vendége volt Oravecz Eszter Ágnes a helyi Tüköri Lajos Általános Iskola igazgatója, valamint a Zöld ág óvoda vezetője Kardosné Bödők Júlia. Ők András Katalin és Baloghné Gábor Katalin főigazgató-helyettesekkel és Bulla Erika területi igazgatóval kiegészülve alkották a zsűrit. 

– A gyermekek nagyon készültek, jelmezbe öltöztek, maguk is készítettek jelmezeket, illetve kiegészítőket – fogalmazott Kisné Fekete Marianna, a Békés vármegyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője. 

Több mint 100 gyerkőc öltözött jelmezbe és vonult fel a színpadon. A zsűrit a legkisebbekénél, az „Égáz szerelő” és a 3 éves rendőr, a nagyobbaknál a saját tortával érkező cukrász és Wednesday karkaterét alakító kislány nyűgözte le.

– Az ÁGOTA Közösség fontos feladatának tartja, hogy rendszeresen szervezzenek olyan programokat, ahol kikapcsolódhatnak, amelyek élményt adnak nekik, közösséggé tudják formálni őket. Ezeken a rendezvényeken beszélgethetnek, tapasztalatot cserélhetnek, és a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és nevelőszülőik egyaránt megtapasztalhatják az összetartozás élményét – emelte ki Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelemi Szolgáltató területi igazgatója.

Fehér Viktória nevelőszülő Békésből érkezett, jelenleg öt családjából kiemelt gyermekről gondoskodik. – Boldogan jöttünk, a gyermekek nagyon várták és mind beöltöztek, egész nap erre készültünk. Meg is lett az eredménye Dominik és Szilvia jelmeze is nagy sikert aratott – mesélte büszkén.

A Békés vármegyei települések között Körösladányban kiemelkedően magas a nevelőszülők és a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek száma. Közülük 79-en járnak a helyi általános iskolába. Oravecz Eszter Ágnes, az intézmény igazgatója elmondta, az utóbbi években nagyon szoros kapcsolat alakult ki a szolgáltatóval és a nevelőszülőkkel.   Fontos, hogy ezek a gyermekek be tudjanak a közösségbe illeszkedni, ezért arra törekszenek, hogy az iskola minél otthonosabb környezetet biztosítson számukra.

A helyi Zöldág Napköziotthonos Óvodába jelenleg 17 nevelőszülőnél élő gyermek jár, és ez a szám a jövőben emelkedni fog, mert több nevelőszülő jelezte, hogy igénybe venné az óvodai szolgáltatást.  A nevelőszülőkkel jó a kapcsolatunk, a gyermekek érzelmi biztonságának és fejlődésnek érdekében a pedagógusok és a szülők együttműködése különösen fontos – mondta el Kardosné Bödök Júlia óvodavezető.

(fotó: Karnok Csaba)

 


/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0885.jpg
Rajzpályázatot hirdettek a közelgő anyák napja alkalmából az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei munkatársai "Az én anyukám" címmel.