EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0931.jpg

Versmondóversenyt szerveztek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Tolna vármegyei nevelőszülői hálózatának munkatársai nevelőszülői családban élő gyermekeknek anyák napja alkalmából. A fiatalok 3 kategóriában indultak, és előre megadott versekből kellett kiválasztaniuk azt, amelyik a szívükhöz közelebb állt.

– Sokat olvasgattam a verset, amíg teljesen meg nem tanultam. Miután már fejből ment, Mami segített abban, hogy hogyan mondjam szépen. Annyira tetszik ez a vers, hogy a húgaimnak is meg fogom tanítani – mesélte az Ignáczné Balogh Mónika nevelőszülőnél élő Kovacsics Ketrin Kiara. 10 éves fiatalunk Dsida Jenő Hálaadás című művét szavalta el., produkcióját a zsűri 2. helyezéssel jutalmazta.

Szécsényi Sándor területi igazgató a szekszárdi eseményen elmondta, az ÁGOTA Közösség számára mindig is fontos volt, hogy fiataljaink felismerjék magukban a tehetséget és azt, hogy milyen értékesek is valójában.

 – Büszke vagyok rátok, hogy ilyen ügyesen megtanultátok ezeket a verseket, és hogy azokat ilyen bátran elő is adtátok. Bizonyára ebben nevelőszüleitek, testvéreitek is sokat segítettek. Öröm volt látni és érezni az előadások közben azt a támogató szeretet, ami a hétköznapokban is jellemzi családjaitokat – mondta.

Az előadásokat háromtagú zsűri értékelte, melynek tagjai Szécsényi Sándor, területi igazgató, Nemes Rita, a szekszárdi Illyés Gyula Gyermekkönyvtár vezetője, és Kerekesné Varga Veronika festőművész voltak. Az 5-8 évesek között Borbély-Vígh Tibor, a 9-14 éves korosztályban Ódor Magdolna, míg a 15 év felettiek korcsoportjában Sipos Zsuzsanna előadását jutalmazták első helyezéssel. 

Sipos Zsuzsanna középiskolába jár, az érettségire készül. Az ünnepségen két testvére Krisztina és Viktória is kiállt a közönség elé, hogy elszavalják a kiválasztott alkotást.

– A nevelő anyukánkat szólítottuk meg ezzel a verssel. Sajnos lebetegedett, ezért most nem tud itt lenni, de otthon neki is elő fogjuk adni a verset. Nagyon meg fog lepődni – mondta Zsuzsanna.

A közönség gyermekeink előadásainak köszönhetően örök élményekkel gazdagodott, és természetesen fiatal versmondóink is mind ajándékokkal térhettek haza.

/media/uploads/images/post_upload/Orszgos-Gyermekvdelmi-Konferencia-2024-plakt-LNY.jpg
"Mert egyszer felnőnek" Fiatal felnőttek a gyermekvédelmi szakellátásban. ÁGOTA® Országos Gyermekvédelmi Konferencia
/media/uploads/images/post_upload/DHE_2919.JPG
Az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legszebb pillanatai - VIDEÓVAL
/media/uploads/images/post_upload/20230825164321_KCS_3513.JPG
„Legyetek gyermekeink ajándékai!”