Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8978.jpg

Tizenketten végezték el sikeresen az ÁGOTA Alapítvány nevelőszülői képzését Bács-Kiskun vármegyében, ahol így 7 új család fogadhat otthonába vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő fiatalokat. A tanúsítványátadót Kiskunmajsán rendezték meg.

A 35 éves, Vaskúton élő Gergity Tamásné édesanyja példáját követve választotta ezt a nemes hivatást, aki már két évtizede nevelőszülő.

– Láttam, hogy édesanyám milyen elhivatottan végzi ezt a feladatot. Már évekkel ezelőtt megérett bennem is az elhatározás: segíteni szeretnék olyan gyermekeken, akik valamiért sajnos nem a saját családjukban nevelkednek – mesélte.

A tanúsítványátadón Török Zoltánné, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója sok sikert és boldogságot kívánt új kollégáinak, akik szívüket kitárva meleg otthont, biztonságos, és nyugodt környezetet biztosítanak majd gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataloknak.

– Örülök, hogy ilyen szép számmal letettétek a vizsgát. Remélem, hogy ezt a hivatást minél tovább tudjátok majd folytatni gyermekeink érdekében – fogalmazott.

Kasa Krisztián, az ÁGOTA Alapítvány képzője elmondta, jó volt látni a résztvevőkön a segíteni akarást, és a gyermekek iránti szeretetet. 

– A nevelőszülői társadalom elöregedőben van. Éppen ezért nagyon pozitív, hogy most itt Bács-Kiskun vármegyében sok fiatal felnőtt vehette át tanúsítványát – fogalmazott.

/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!