Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/2. DHE_6952.JPG

A vértesszőlősi bowling klubban már tavaly is nagy sikert aratott az ÁGOTA Közösség családi napja, amelynek folytatásaként idén tökös partival készültek a nevelőszülői hálózat munkatársai, amelyen idén mintegy 100-an vettek részt. 

A délután fénypontja mindenképpen a bowlingozás volt, ám mellette számtalan társasjátékot is ki lehetett próbálni. Nagy volt az érdeklődés a csillámtetkók iránt, egy hangulatos szelfikeretben pedig néhány vicces kellék segítségével emlékezetes fotók készültek. Több család tökös süteményekkel érkezett, így finom falatokból sem volt hiány. 

Néhány fiatal kreatív jelmezekbe bújt. Köztük volt a 9 éves Balog Blanka is. 

– Boszorkapóknak öltöztem. Ennek a jelmeznek nagy részét otthon, saját magunk készítettük a többiekkel – mondta Blanka.

Pataki Ildikó, tatabányai nevelőszülőnk elmondta, a családjában cseperedő fiatalok mindig izgatottan várják az ilyen találkozásokat. 

– A mindennapokban is igyekszünk megmutatni a csemetéinknek a pozitív dolgokat, az élményszerzés nagyon fontos része az életünknek. Ez pedig egy jó lehetőség erre – mesélte a nevelőszülő.

Kovács Anita, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója rávilágított, ezeken a rendezvényeken mindenki megtapasztalhatja az összetartozás érzését, a nevelőszülős családok mellett ezért a vármegye lakásotthonaiban élő fiatalokat, és az ott dolgozó munkatársakat is mindig meghívják.

A találkozóra ellátogatott Dr. Dombi Péter, a Segítség a Gyermekekért Közösség vezetője is, aki elmondta, hosszú évek óta támogatják az ÁGOTA Közösséget, legyen szó akár élelmiszeradományról vagy eszközökről, például számítógépekről.

– Filozófiánk alapja, hogy nem saját ötletek alapján adományozunk. Mindig azzal segítünk, amire igazán nagy igény mutatkozik – fogalmazott.


/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség