Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K6454.jpg

Az ÁGOTA Közösség a márciust Szegeden egy színes tavaszváró rendezvénnyel zárta, amelyre szeretettel vártuk azokat is, akik érdeklődnek a nevelőszülői hivatás iránt.

A jó hangulatról nemcsak kollégáink és önkénteseink gondoskodtak, hanem a Tiszavirág Néptánc Együttes is. Ők egy energikus, jó kedvű, pulzusszámemelő táncházzal és táncbemutatóval mozgatták meg a résztvevőket.  

Mintegy nyolcvanan érkeztek a Csongrád-Csanád vármegyei nevelőszülői hálózatba tartozó nevelőcsaládokból az eseményre. Mellettük azonban sok volt a szegedi érdeklődő is, akit a helyszínre vonzott a rendezvénysátorban kerekedett vidám hangulat és a tartalmas program.

– Tavaszváró rendezvényünk egyik célja a nevelőszülőtoborzás. Olyan befogadó, jó embereket szeretnénk találni, akik nagy szívvel tudnák megnyitni otthonukat családjukból kiemelt gyermekek előtt – fogalmazott Balogh Zsolt, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese.

A rendezvényen minden korosztály megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. Tucatjával készültek a színes barátságkarkötők, a tavaszi papírvirágok, mókás arcfestések és a vagány csillámtetkók. 

Amíg a gyermekek a kézműves sarokban és a csocsóasztaloknál szórakoztak vagy éppen a tombolahúzás eredményét várták, a felnőtteknek lehetősége nyílt megvitatni egymással a nevelőszülőséggel kapcsolatos élményeiket. 

Akik pedig még csak érdeklődnek a hivatás iránt, bátran kérdezhettek, tájékozódhattak toborzós standunknál az ÁGOTA Közösség munkájáról, céljairól, és természetesen a nevelőszülővé válás lépéseiről. – Szeretettel, szívvel lélekkel lehet ezt a hivatást csinálni. Én csak szeretetet kaptam eddig vissza attól a tizenhárom gyerkőctől, aki hozzám került – árulta el Varga Attiláné nevelőszülőnk, aki Forráskútról érkezett eseményünkre négy nevelt gyermekével. Mint elmondta, nagyon szeretnek kijárni az ÁGOTA Közösség rendezvényeire, mert azokon kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt vannak mindig olyan programok, amin jól érezhetik magukat. 

A 17 éves Farkas Gusztáv már hosszú ideje, 1 éves kora óta nevelkedik Varga Attilánénál. Szegedre is ő kísérte el a három kisebb gyermek mellett. Gusztáv a szegedi Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium 12. osztályos tanulója, fagottművész. Hat éve játszik a hangszeren, most azonban nagy váltáson gondolkodik, szeretne bejutni a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakára vagy a JGYPK szociálpedagógia szakára. – Szeretnék én is ilyen formában gyermekekkel foglalkozni, mint az ÁGOTA. Én vonzom a gyermekeket, nagyon gyorsan megbarátkozom velük. Mellettem mindig is kisgyermekek voltak, sokat vigyáztam rájuk, játszottam velük. Hamar megbíznak bennem. 

Gusztáv még azt is elmondta, hogy nagyon készül az idei ÁGOTA Táborra, ahol most először önkéntesként vesz majd részt.

A nap zárásaként igazi retró hangulatot teremtett a rendezvény két fellépője, Szandi és a Groovehouse, akik a legfiatalabbaktól a legidősebb érdeklődőkig mindenkit elvarázsoltak.

/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség