Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/KC2343_7999.jpg

Száz ok, hogy diplomázok címmel hirdetett nemrégiben az ÁGOTA Közösség pályázati lehetőséget azoknak a gyermekvédelmi gondoskodásában élő fiataljainak, akik felsőoktatási intézményekben tanulnak. A pályázat díjazottjai három helyszínen, Szegeden, Pécsett és Budapesten rendezett ünnepélyes átadókon vehetik át az elismeréssel járó egyszeri támogatást. Az első ünnepséget Szegeden rendeztük.

13 vármegyéből összesen 38 érvényes jelentkezés érkezett a felhívásra, amelyből kiderült, fiataljaink az ország számos egyetemén, többek között az ELTE-n, a Pécsi Tudományegyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Neumann János Egyetemen készülnek orvosnak, védőnőnek, gépészmérnöknek, régésznek, tolmácsnak, tanítónak, közgazdásznak vagy éppen újságírónak. A Száz ok, hogy diplomázok pályázat díjazottjai három helyszínen, Szegeden, Pécsett és Budapesten rendezett ünnepélyes átadókon vehetik át az elismeréssel járó egyszeri támogatást. Az első ünnepséget Szegeden rendeztük, ahová 10 fiatal kapott meghívást. Az állami gondoskodásban élő fiatalok sajátos életútjuk és traumáik miatt hátrányos helyzetből indulnak, éppen ezért tiszteletre méltó, hogy saját korlátaikat átlépve megtesznek mindent azért, hogy bizonyítsanak. Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője köszöntőjében kiemelte azt is, hogy noha ma Magyarországon főiskolára, egyetemre járni egy szinte mindennapi magatartás, mégis ritkának számít a gyermekvédelmi gondoskodásban élők körében: – Mi azért vagyunk büszkék rátok, mert ti példát mutattok abban, hogy hogyan lehet küzdeni magatokért. Az a normális, ami veletek történik, hogy továbbtanultok, de ebben a mintaadásban, a példamutatásban szükségünk van rátok. Ti mutatjátok meg azt, hogy mindannak ellenére, amit a világ állít a sorsállapototokról, mégis itt vagytok előttünk, egyetemre jártok, diplomát fogtok szerezni és élitek az életeteket. Ez a valódi érték, ez az, ami ünneplésre méltó – hangsúlyozta Kothencz János. Lóczi Renáta Tünde, a Szegedi Tudományegyetem tanító szakos hallgatója az ünnepségen egy motivációs beszédet tartott sorstársainak „Miért érdemes tanulni?” címmel. – Nekem is nehéz volt magam előtt tartani a célt, hogy menjek előre, csináljam és ne adjam fel. De ezt persze rengeteg szomorú pillanat kísérte. Ellenben tudtam, hogy szeretném megmutatni, hogy igenis képes vagyok elérni azt, amit szeretnék és megmutatom, hogy miért lehetnek büszkék rám! Persze emellett magamnak szerettem volna bizonyítani leginkább, hogy képes vagyok arra, hogy megteremtsem a saját jövőm – mondta el Lóczi Renáta Tünde.

(fotók: Karnok Csaba)

/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240506_2.png
HetI Útravaló - 2024. 17. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0931.jpg
Verssel köszöntötték nevelőszüleiket az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei fiataljai
/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra