Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/DHE_5342.JPG

Az ÁGOTA Közösség büszke minden fiataljára, köztük azokra is, akik felsőoktatási intézményekben tanulnak és ezzel jó példát mutatnak sorstársaiknak. Száz ok, hogy diplomázok című pályázatunkhoz kapcsolódóan Szeged és Pécs után harmadik alkalommal most a fővárosban ünnepeltük meg azt a 19 fiatalunkat, aki kemény munkával, szorgalommal és céltudatossággal ma már egy-egy főiskola vagy egyetem hallgatója. 

Nemcsak az egyéni törekvést ünnepeltük Budapesten, hanem azt is, hogy fiataljaink mellett olyan támogatók, gondoskodó nevelőszülők álltak és állnak, akik biztos hátteret adhattak a kiteljesedéshez. – Van egy nagyon szép mondás: minden gyermek mögött, aki hisz magában, állt egyszer valaki, aki hitt benne – emelte ki András Katalin, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatófőigazgató-helyettese. – A jelenlevőkre ez hatványozottan igaz. Nagyon nagy utat tettek meg azért, hogy itt lehessenek. De köszönet illeti azokat is, akik végig ott álltak mögöttük és hittek bennük, a gondoskodó felnőtteket, a nevelőszülőket, a lakásotthonos kollégákat, a nevelőszülői tanácsadókat, szakmai vezetőket – hangsúlyozta a főigazgató-helyettes. Csuzi Gábor Sándor a Neumann János egyetemen készül gépészmérnöknek. Három éves kora óta élt nevelőszülőknél. Korábban villamosmérnöknek készült, ám rájött, hogy sokkal jobban vonzza a gépészmérnök szakma. – Jó lenne, ha egyszer repülőgépek tervezésével tudnék foglalkozni. Egy egyetemi járműépítő csapatnak is tagja voltam, ahol mi tervezhettünk meg motorokat, gyártási terveket készíthettünk – árulta el Gábor. – Sokat köszönhetek Csónaki Mónikának, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szakmai vezetőjének, hogy itt tartok – tette hozzá a fiatal. Besír Gergő, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója az ünnepségen egy motivációs beszédet tartott sorstársainak, amelyben a célok kitűzésének fontosságára hívta fel a figyelmet. – Fontos tehát, hogy legyenek céljaink, legyenek terveink a saját életünkkel kapcsolatban, hisz a fejlődésnek ez az egyik elengedhetetlen feltétele, és számos élethelyzetben motivációként is szolgál az ezek elérésére való törekvésünk – mondta el Besír Gergő.

(fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő)

/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240506_2.png
HetI Útravaló - 2024. 17. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0931.jpg
Verssel köszöntötték nevelőszüleiket az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei fiataljai
/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra