Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/398909703_644030261263166_7204112830062835105_n.jpg

A Példaképem című szelfipályázatra 10 és 18 éves közötti, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok jelentkezhettek, akikenk az volt a feladatuk, hogy készítsenek egy szelfit példaképükkel. A cél az volt, hogy megismerjük kik a mai fiatalok példaképei, és hogy lehetőséget teremtsünk a fotózásban tehetséges gyermekeknek a kibontakozásra.

A pályázatra 23 alkotás érkezett a nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiataloktól. Ezeket három fős szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagjai fotóskollégáink Gémes Sándor, Karnok Csaba és Sándor Judit voltak. 

Számos „példaképet” megismerhettünk: volt, aki egy zenészt vagy labdarúgót választott példaképének, míg mást az edzője, tanára motivált. Többek nevelőszüleiket, nevelőjüket vagy éppen egy sorstársukat tekintik példaképnek. 

A díjátadó ünnepségen Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője gratulált a fiataloknak. 

– Én is állami gondoskodásban nőttem fel, nekem is fontos volt, hogy legyenek példaadóim, az egyik egy nevelőm  Dr. Foltán József volt, aki megkülönböztetett figyelemmel kísérte a hétköznapjaimat, később pedig Podmaniczky Imre atyára tekintettem így – emelte ki az ÁGOTA Közösség vezetője. 

A pályázat záróeseményén Boldog Zoltán tehetséggondozásért felelős divízióvezető interaktív tárlatvezetésén ismerhették meg a fiatalok, nevelőcsaládjuk, nevelőik egymás alkotásait. 

A Baranya megyei Bükkösdön nevelőszülőknél élő Horváth testvérek mindhárman pályáztak: Leila, Milán és Dzsinó is a családból választott példaképet. 

– Én a testvéremet – a nevelőszüleim vérszerinti fiát tekintem annak, neki vannak céljai, már van egy szakmája és most ismét tanul. Én is szeretném megtalálni a hivatásom – mesélte Milán, aki fotójával harmadik helyezést ért el.

Szintén mindhárom Cséffai lány indult a versenyen, Gyöngyi az aerobicedzőjével, valamint egy egész csapat fiatal sportolóval készített szelfit. Pályamunkája különdíjat ért. Testvére Valentina a mezőny legegyedibb fotóját alkotta meg, ami ugyan nem szelfi, ám különlegessége miatt második lett.

Első helyen végzett Jakab Laura, a szegedi Foltán József lakásotthon lakója, aki sorstársával fotózkodott. – Az én példaképem Bozóki Balázs. Amikor bekerültem a lakásotthonba ő rengeteget segített. Neki vannak céljai, szeretnék olyan határozott lenni, mint Balázs – mondta a fiatal lány, aki egy verset is írt a fotóhoz.

/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240506_2.png
HetI Útravaló - 2024. 17. HÉT
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0931.jpg
Verssel köszöntötték nevelőszüleiket az ÁGOTA Közösség Tolna vármegyei fiataljai
/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra