Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/1.20SAC_1250.jpg

Az ÁGOTA Közösség Száz ok, hogy diplomázok címen egy pályázati lehetőséget hirdetett, amelyre olyan gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok jelentkezését vártuk, akik a felsőoktatásban végzik tanulmányaikat.

A felhívás pécsi díjátadóján 8 fiatalunk vette át az egyszeri támogatást.

Varga Rita Brigitta, a Pécsi Tudományegyetem kereskedelem és marketing szakos tanulója elmondta, küzdelmes út vezetett odáig, hogy most már tisztán látja maga előtt azt, amit el szeretne érni.

- Kisebb koromban nehezebben ment a tanulás és a beilleszkedés, de ahogy múlt az idő, egyre bátrabb, nyitottabb lettem. Az általános iskolát és a gimit már jó eredményekkel végeztem el, és a mostani egyetemi szakomon is otthon érzem magam. Annyira, hogy talán a mesterképzést is elvégzem majd – mondta Rita.

Az eseményen András Katalin, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese úgy fogalmazott, az ÁGOTA Közösség minden gyermekére nagyon büszke, így azokra a fiatalokra is, akik bátran küzdenek céljaikért.

- Ti vagytok a jó példa arra, hogy kitartással és szorgalommal bármit el lehet érni az életben. Megmutattátok és a jövőben is megmutatjátok majd sorstársaitoknak, hogy ti is ugyanolyan értékesek vagytok, mint bárki más – emelte ki a főigazgató-helyettes.

A rendezvényen köszönetet mondtak nevelőszülőinknek is, akik mindig sikeres fiataljaink mögött állnak és fáradhatatlanul támogatják őket álmaik megvalósításában. 

Az ünnepségen az ÁGOTA Közösség fiatalja, Kocsis Adél Jázmin tartott motivációs beszédet. A Pécsi Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója ebben rávilágított, hogy saját tapasztalati szerint miért érdemes tanulni.

A Száz ok, hogy diplomázok felhívásra 13 vármegyéből összesen 38 hallgató pályázott sikeresen.

/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség