Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20499220 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU91 1173 5005 2049 9220 0000 0000
/media/uploads/images/post_upload/IMG_1263.jpg

Őszi zarándoklat, Mátraverebély–Szentkútra

Október Szűz Mária hónapja, ezért zarándokoltak el az ismert és népszerű kegyhelyre a pasztorációs csoport tagjaival együtt a bátonyterenyei lakásotthonban nevelkedő fiatalok és nevelőik.

A Mátraverebély melletti Szentkút Magyarország egyik legrégebbi és máig egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelye. Az utóbbi években teljesen felújított és kibővített épületegyüttes a Cserhát egyik varázslatos völgyében fekszik. A Szentkút csodákra képes vize mellett a barokk stílusú kegytemplom, a remete-barlangok, és a csodás forráscsoport a fő vonzerő.

A népi hagyomány szerint 1091 vagy 1092-ben Szent László király lovának patája fakasztotta a Szent Kút forrását, amelynek vizéhez számos csodás gyógyulás fűződik. Közülük az első az volt, amikor a Szűzanya, karján a kis Jézussal, megjelent egy verebélyi néma pásztornak, és a mai Szent Kút forrásvizével meggyógyította.

Egy gyönyörű októberi napra esett a másfél órás, mintegy nyolc kilométeres út, anit végigbeszélgettek a zarándokok. Szó esett Szűz Mária életéről, a rózsafüzér fontosságáról, arról, hogyan vált szent hellyé Mátraverebély. Felkapaszkodtak a remeték barlangjához és betértek a szentkúti bazilikába is, ahol a zarándoklat legfontosabb pillanatit élték meg. Együtt imádkoztak csendben a Szűz Mária kegyszobor előtt, majd énekeltek is közösen, és az itt szolgáló ferences Lóránt atya megáldotta őket.

A gyönyörű vallási és történelmi emlék- és kegyhely, a csodálatos természeti környezet, az együttlét öröme szép emlékként marad meg a résztvevőkben és összekapcsolódik mostantól bennük Mátraverebély - Szentkút nevével.

/media/uploads/images/post_upload/20211124_143735.jpg
A Segítő Jóbarátok idén is támogatták a Szent Ágotás gyermekeket
/media/uploads/images/post_upload/
Főigazgatói utasítás
/media/uploads/images/post_upload/
Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat