Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K2746.jpg

Az ÁGOTA Közösség gyermekeit támogathatják azok, akik részt vesznek 2024. április 14-én az „ÁGOTA® Futás - Fuss Értük Szegeden” jótékonysági futóversenyen. A sporteseményt a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Gál Ferenc Egyetem szervezi. 

Dr. Salgó László Péter főispán a futóverseny sajtótájékoztatóján elmondta: a kormányhivatal fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást.

– Karácsonykor az ÁGOTA Közösség 175 gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalját ajándékoztuk meg, és az áprilisi jótékonysági futóversenyt is ebben a szellemben hirdettük meg a társszervezőkkel közösen – mondta a főispán.

Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy az intézmény részt vehet egy ilyen nemes kezdeményezésben.

– A böjti időszakhoz nagyon szorosan kapcsolódik a programra való felkészülés, épp alkalmas ez az idő, hogy a mozgást beépítsük az életünkbe, a lelki hátterére tekintettel is jól kiegészíti a mértékletesség gyakorlását és a megtisztulást – mondta. 

Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora kiemelte, a Szeged-Csanádi Egyházmegye egyetemén segítő szakmákat is oktatnak, olyan szakembereket képeznek, akik a nehéz helyzetben lévőket támogatják, így nem most először szerveznek hasonló programot. Az előzőek is nagyon sikeresek voltak, ezért külön örült az újabb kezdeményezésnek.

Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője elmondta, hálás ezért az összefogásért, hiszen ebben kifejeződik a társadalom szolidaritása a családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekek iránt. Fiataljaink a sporteseményen megtapasztalhatják, hogy nagyon sokan vannak azok, akik figyelemre méltatják őket, küzdenek értük és erőfeszítéseket tesznek azért, hogy segítsék őket.

– A nevezési díjakból és egyéb adományokból befolyt összeget rendezvényeink finanszírozására fordítjuk majd. Az ÁGOTA Közösség fellegvárában, ÁGOTA Falván rengeteg szakmai, terápiás és élménypedagógiai programot szervezünk, de az ÁGOTA Alapítvány játszóházas eseményeit és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató sportrendezvényeket is segít majd ez a kezdeményezés – mondta Kothencz János.

Legyen ez a nap az, amikor a futás mellett döntesz. Nyújtsatok Ti is segítő kezet gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataloknak, és töltsetek el egy kellemes, családias délelőttöt Szeged hangulatos belvárosában.

A futóverseny online regisztrációs felülete az alábbi linken érhető el:

https://www.e-nevezes.hu/hu/individual_entry/wizard/737

A következő linken pedig a közös megmozdulás Facebook eseményét találjátok meg, ahol minden fontos információhoz gyorsan hozzájuthattok. 

https://www.facebook.com/events/355977250644991


/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!