Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K7386.jpg

Családi napot rendezett az ÁGOTA Közösség Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei nevelőszülői családjai részére. A rendezvényen, amelynek a lebonyolításában az Alattyáni Roma Nemzetiségi Önkormányzat nyújtott támogatást, mintegy 180-an vettek részt, főként a jászsági területen élő nevelőszülői családjaink közül. 

Az alattyáni Zagyva Ökoparkban rendezett esemény célja az összefogás, az összetartozás erősítése volt, ám fontos szerephez jutott a roma kultúra felelevenítése is, valamint az élménypedagógiai programok biztosítása a Jászságban, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok számára. A szervezők távlati célja az, hogy ebből a remek hangulatú eseményből hagyományt teremtsenek Alattyánon.

Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatója a rendezvényt megnyitó beszédében amellett, hogy megköszönte Huszár Arnold alattyáni polgármesternek és Farkas Tibornak, az Alattyáni Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének az együttműködést, a nevelőszülők munkáját is méltatta: – Nagyon köszönünk nektek mindent! Ezek a gyermekek nélkületek nem tudnának így mosolyogni, és ezeket a szép élményeket így átélni – hangsúlyozta Bulla Erika.

A nap színvonalas és szívhez szóló gyermekműsorral indult, majd játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások, és az elmaradhatatlan csillámtetoválás dobták fel a gyermekek hangulatát. Az örökmozgó kisebbek és nagyobbak ötletes sorversenyeken és ügyességi vetélkedőkön próbálhatták ki magukat. A csapatos kötélhúzás pedig valódi ovációt váltott ki mind a résztvevőkből, mind a nézőkből. A napra a koronát az ÁGOTA Közösség családi napjainak visszatérő közönségkedvenc programja tette fel: a szépségverseny, amelyen nemcsak a szépségkirály és a szépségkirálynő, hanem minden résztvevő jutalomban részesült.

Farkas Tibor is aktív részese volt a napnak. Mint elmondta, a családi nap lebonyolításához az Alattyáni Roma Nemzetiségi Önkormányzat többek közt a főzéshez szükséges eszközökkel tudott hozzájárulni. Tibor négy éve nevelőszülő. Akkor vágtak bele a hivatás gyakorlásába feleségével együtt, amikor egyik gyermekük kirepült a családi fészekből, és hirtelen üresnek tűnt a házuk. Jelenleg három gyermek él náluk, két kislány és egy kisfiú. – Megtetszett ez a dolog, hogy segíteni tudnánk egy kicsit a gyermekeknek azzal, hogy mégiscsak családban nőjenek fel. Volt már olyan, hogy örökbe fogadtak tőlünk egy gyermeket és nagyon jó helyre került, és ebben a mi munkák is benne van, ez büszkeséggel tölt el minket – mesélt a hivatásról Farkas Tibor. 

– Jól érzem magam. A szépségversenyen csokit meg cukrot kaptam. Énekeltem és táncoltam is – mesélte élményeit a 4 éves Zostyák Johanna, aki csecsemő kora óta él Farkas Tibor nevelőszülőnknél Alattyánon. Mielőtt a kis Johanna szaladna játszani az eseményen megismert újdonsült barátnőjével, Angelikával, még hozzáteszi: „Apával felmentem a kilátóba is. Jó volt a kilátás.”

Huszár Arnold, Alattyán polgármestere elmondta, a Zagyva Ökopark a települési önkormányzat tulajdona, ahol igyekeznek különféle rendezvényeket szervezni. Ezek sorába tartozik az ÁGOTA Közösséggel való együttműködés is. – Én azt hiszem, hogy a nevelőszülők nagyon nagy feladatot vállalnak, nagy felelősség van rajtuk. Ha a náluk élő gyermekek itt, az Ökoparkban szórakozhatnak, fejlődhetnek és ezzel szocializálódhatnak, az nagyon fontos – emelte ki Huszár Arnold.

/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!