Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K2224.jpg

Szívvel és lélekkel vállalja a hivatást  Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az a 9 új nevelőszülő, akiket szolnoki tanúsítványátadó ünnepségen köszöntött az ÁGOTA Közösség. Mintegy 20 gyermekünk és fiatalunk kap ezzel új esélyt egy boldogabb gyermekkorra, és arra, hogy a bizalom sebei gyógyulni kezdjenek.

A nevelőszülők hivatása a gondoskodó szeretet és a feltétel nélküli elfogadás. Akik Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében nemrégiben elvégezték a nevelőszülői képzést és a szolnoki ünnepségen átvették tanúsítványukat, mind elhivatottak és készek arra, hogy vér szerinti családjukat nélkülöző gyermekeket fogadjanak otthonukba.

Bakaity Anna, az ÁGOTA Alapítvány felnőttképzésért felelős munkatársa az ünnepségen hangsúlyozta: a tanúsítványátadó a nevelőszülői képzés végét jelenti, ugyanakkor egy új kezdet is, hiszen csak most kezdődik a vállalás legszebb része.

A szívetek már így is hatalmas, és meglátjátok majd, hogy minél több gyermek érkezik hozzátok, a szívetek annál nagyobb és nagyobb lesz – köszöntötte Bulla Erika területi igazgató az új nevelőszülőket.

Mihályi Katalin szakmai vezető kiemelte, hogy az ÁGOTA Közösség megbecsüli új nevelőszülőit. – Jó volt látni a csillogást a szemetekben, amivel a képzésre érkeztetek. Ettől a naptól ti már szakemberek vagytok, akikhez lassan valóban megérkeznek a gyermekek. Köszönjük, hogy vagytok nekünk! Nagy szükség van a segíteni akarásotokra, hiszen nagyon-nagyon sok gyerkőc vár rátok – mondta Mihályi Katalin.

A jászberényi Szabó Krisztina férjével és négy gyermekével együtt nagyon várja már, hogy családját nélkülöző gyermekeket fogadhassanak otthonukba. Megindító történetet idézett fel, amikor motivációjáról kérdeztük: – Nemrég kórházba kerültünk a kisebbik fiammal. Ott gyereksírásra lettünk figyelmesek, kérdeztük a nővéreket róla, akik elmondták nekünk, hogy egy újszülött kisbaba sír, akit az anyukája otthagyott a kórházban, lemondott róla. Ez indított el ezen az úton, még most is nagyon mélyen megindít. Akkor azt éreztem, hogy be szeretnék menni hozzá, de nem szabad – fogalmazott Krisztina, majd azt is elárulta, hogy barátai közt is van, aki már gyakorló nevelőszülő. – Ez egy nagyon csodálatos, felelősségteljes hivatás, amit tényleg szívvel-lélekkel kell végeznünk. Úgy gondolom, hogy én és a hozzám hasonló anyukák, akik nagycsaládban élnek, elhivatottak és van bennünk még annyi szeretet és odaadás, gondoskodás, amit meg tudunk és meg is szeretnénk osztani ezekkel a gyermekekkel – tette hozzá.

Kállai Kristófné Jászapátiban él családjával, öt gyermekével, akik közül a legnagyobb 8 éves. – A nagyobbik lányom szeretne egy nővért. Megbeszéltük, hogy az csak így lehetséges, mire ő azt mondta: Anya, vágjunk bele! Tehát a nagyobbik lányom is támogatott a döntés meghozatalában, hogy segítsünk azoknak a gyermekeknek, akiknek szüksége van a szeretetre és arra, hogy családban élhessenek – mesélte az új nevelőszülő, aki még mosolyogva hozzátette, nem szeretik a csendet a házban, viszont nagyon szeretik a vidámságot, és ha sokan vannak.


Szeretnél Te is egy összetartó csapat tagja lenni, és segítő kezet nyújtani gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataloknak? 

Akkor válaszd az ÁGOTA Közösséget, és a nevelőszülői hivatást!  

Jelentkezz kollégáinknál: 06-20-946-10-05 vagy 06-20-921-46-70  

Írj e-mailt: neveloszulo.jelentkezes@szentagota.hu  

Bővebb információkat ITT találsz!


(fotók: Gémes Sándor)


/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!