Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/368511522_1486228115453775_1469956095286609002_n.jpg

Lassanként elfogy a nyár, az ÁGOTA Közösség azonban még mindig nem fogyott ki a táborozási lehetőségekből. Nemrégiben 13, nevelőszülőknél és lakásotthonban élő fiatalunk vett részt Balatonberényben egy izgalmas vitorlás táborban, ahol a Piarista Vitorlázó Egyesületnek köszönhetően életre szóló élményben volt részük. A 14 és 18 év közti táborozók Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Heves és Nógrád vármegyéből érkeztek a Balaton partjára. 


András Katalin főigazgató-helyettes elmondta, minden évben nagy az érdeklődés az ÁGOTA Közösség fiataljai körében a vitorlás tábor iránt, hiszen már hagyománnyá vált, hogy nyaranta élhetnek ezzel a különleges lehetőséggel.

– A tehetséggondozás legszínesebb palettáját igyekszünk biztosítani gyermekeink számára. A vitorlás tábor ennek egy kitűnő példája. Vannak olyan fiataljaink, akik nemcsak érdeklődést mutatnak ez iránt a sport iránt, hanem a táborban kiderül róluk, hogy valóban tehetségesek is benne – hangsúlyozta a főigazgató-helyettes.

A Piarista Ifjúsági Üdülőben szervezett egy hetes vitorlás táborban teljes ellátás mellett szakképzett oktatók segítségével ismerkedtek meg fiataljaink a vízi sportélettel és a vitorlázás rejtelmeivel. Az oktatás minden nap elméleti felkészítéssel indult, tanultak többek közt, az összeszerelésről, a különböző vitorlák és kötelek használatáról vagy éppen a csomókötésekről. Ezt követően szállhattak csak vízre és próbálták ki a megtanult elméletet gyakorlatban is. Első nap például mindenki maga szerelte össze a saját hajóját a tanultakra támaszkodva. – A táborban új sporttevékenységet sajátíthattak el a fiatalok, emellett arról is sokat tanultak, hogy milyen fontos a kitartás. A hajóban rendkívül sok mindenre kellett koncentrálniuk, a szélre, arra, hogy hogyan álljon a vitorla, a csoportkohézióra. Nagyon oda kellett figyelniük egymásra, ketten ültek egy hajóban, így minden pillanatban össze kellett dolgozniuk – emelte ki Olajkár József Zoltán, az ÁGOTA Közösség élménypedagógiai munkatársa. A tábori napok természetesen a vitorlázásról szóltak, azonban igyekeztek a szabadon maradó időt is változatosan eltölteni: esténként közös beszélgetés, filmnézés, társasjátékozás volt a program, emellett meseterápiás foglalkozáson is részt vehettek a fiatalok. Egy délutánt Balatonmáriafürdőn töltöttek kötetlen strandolással, pihenéssel, egy másik alkalommal pedig a balatonberényi Somogyhegyi- és Hamvas Béla-kilátóba mászott fel a táborozó csapat vállalkozószellemű része.


/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!