Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8864.jpg

Színes és változatos programokkal várták a közelgő húsvét alkalmából az ÁGOTA Közösség munkatársai és önkéntesei a Győr-Moson-Sopron, Veszprém valamint a Komárom-Esztergom vármegyei fiataljaikat ÁGOTA Falvára. A rendezvényre mintegy kilencven gyermek és nevelőszülő jött el.

A programkavalkád ráhangoló pasztorációs foglalkozással indult a Szent Jobb Lator templomban. A felvezető foglalkozáson a közeledő húsvét, a keresztény világ legnagyobb ünnepének örök üzenete került a középpontba. Anna nővér Jézus mérhetetlen sok szenvedését elevenítette fel, a magányt, az árulást, a tagadást. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Isten fia feltámadt és jelen van, mindig tudunk hozzá fordulni, soha nem vagyunk egyedül.

– A jövőnket tegyük Isten kezébe bízva abban, az Ő irányításával és erejével elérjük céljainkat. Hiszen ember tervez, Isten végez – hangsúlyozta Jyothi nővér.

A lelki és szellemi feltöltődést követően András Katalin, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató általános főigazgató-helyettese köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta: – ÁGOTA Falva mindenki számára nyitott, ide bármikor haza érkezhetnek a csaknem tízezer főt számláló közösség tagjai.

A húsvéti forgatag nyitányaként locsolóvers-mondásban jeleskedtek kicsik és nagyok. A mintegy harminc nevező között nemcsak fiúk, hanem lányok is akadtak szép számmal. A vállalkozószelleműek bátran álltak ki a nagyközönség elé, míg a bátortalanabbak a zsűrinek suttogták el a rigmusokat. A program csokikereséssel folyatódott. A nap hátra lévő részében kézművesfoglalkozások, arcfestés valamint táncház várta a gyermekeket.

–  Nagyon sok élményt adó programmal készültünk húsvétra, a katolikus egyház legnagyobb ünnepére. A rendezvény egyben a közösség megerősítését, építését szolgálta – emelte ki Kis Tünde, az ÁGOTA Közösség élménypedagógiai munkatársa.

Az alkalomra több önkéntes is eljött, hogy szebbé és varázslatosabbá tegyék a gyermekek számára a húsvétváró rendezvényt.

–  Egy éve, mint előadó jártam először ÁGOTA Falván, ami hatalmas élményt jelentett számomra. Úgy éreztem, hogy ezekben a gyermekekben ott van a tehetség, amit fel kell karolni, lehetőséget adni számukra a kibontakozásra – hangsúlyozta Samu Csilla, a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum múzeumpedagógusa, aki a tojásfestés rejtelmeibe avatta be a résztvevőket.

A rendezvényre meghívott nevelőszülők és a fiatalok többsége először járt ÁGOTA Falván. – Első alkalommal vagyunk itt, ami nagyon nagy élmény számunkra – mondta el Dajka Károlyné Veszprém vármegyei nevelőszülő, aki három gyermekével jött el az ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központunkba.

A csabrendeki család tagját, Orsós Olgát olyannyira magával ragadta ÁGOTA Falva hangulata, hogy nyáron önkéntesként kíván visszatérni ide. – Nagyon elfogadó ez a hely. Nincs megkülönböztetés, elfogadjuk egymást. Nem a bőrszín határozza meg az embert, hanem hogy milyen belső értékeket hordoz magában – hangsúlyozta a húszéves lány, aki jelenleg rendészeti szakon tanul.

Vereczky Attila, a Győr-Moson-Sopron vármegyei Csornáról érkezett. A tizenegy éves fiú nagyon örült a lehetőségnek. – Több táborban voltam, de itt még nem. Jó érzés találkozni a régi cimborákkal, és új barátságokat kialakítani. Ha nyáron is ilyen programokkal készülnek a szervezők, szeretnék én is eljönni – tette hozzá.

A hat gyermeket nevelő Borné Veres Tünde két öt éves fiút hozott magával Mogyorósbányáról.

– Gyönyörű ez a hely. A legnagyobb pozitívuma számomra, hogy erősíti bennem az összetartozás érzését. Jó érzéssel tölt el a közösség tagjának lenni – hangsúlyozta a nevelőszülő.

/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség