Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K4807.jpg

Tegyük olyanná a világot, hogy jó legyen benne gyermeknek lenni! Akár ez is lehetne a jelmondata az első, ÁGOTA Falván rendezett gyermeknapunknak, amelyen az ÁGOTA Közösség mintegy 1000 tagja vett részt. Az ország számtalan részéből, 12 vármegyéből érkeztek lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekeink erre a remek napra.

Az ÁGOTA Közösség fontos feladatának tartja, hogy tagjai megtapasztalhassák az összetartozás élményét, ezért rendszeresen szervezünk olyan rendezvényeket, ahol átélhetik ezt a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljaink.  Színes élményprogramjaink közül is kiemelkedett gyereknapi rendezvényünk mind nagyságát, mind a lélegzetelállítóan színes programkínálatot tekintve. Már a helyszínre érkezés is emlékezetes volt, hiszen a kicsiket és nagyokat gólyalábasok és óriásbuborékfújók fogadták ezzel is megalapozva a nap hangulatát. Az élmény- és a sportprogramok, valamint az ügyességi vetélkedők mellett többek között egy pörgős koncerttel is vártuk fiataljainkat. Kiss Kevin, az X Faktor sztárja szórakoztatta őket legismertebb slágereivel, amelyeket a tömeg egy emberként énekelt az ifjú előadóval. Ám a kultúrának egész más szeletébe is belekóstoltak a résztvevők, hiszen iparművészek segítségével egész napos kézműves foglalkozásokon tapasztalhatták meg az alkotás szépségét. Kipróbálhatták például a diópácos festést, a fafaragás művészetét, bőrékszerek készítését, a gyertyaöntést vagy a hűtőmágneskészítést. A nap kiemelt programja volt, amikor a Duna Művészegyüttes a Göncöl zenekar kíséretével Kis magyar táncrajz címmel rendhagyó néprajzi órát tartott fiataljainknak. A leghíresebb magyar tánctól, a csárdástól a verbunkos táncokon át a pásztortáncokig számos Kárpát-medencei tájegység tánctípusát mutatták be a közönségnek. Az aktív, izgő-mozgó és a kihívásokat kereső fiatalok olyan kreatív ügyességi játékokban mérettethették meg magukat a kézművesfoglalkozások és a színpadi produkciók között, mint például a vízifoci vagy az buborékfoci. Mivel az ÁGOTA Közösség rendezvényeinek elmaradhatatlan része az arcfestés és csillámtetoválás, ÁGOTA Falva területét kisoroszlán-, pókember- és pillangóarcú gyermekek szelték keresztül-kasul karjukon csillogó unikornisos és tappancsos csillámtetkókkal. Nem hiányozhattak a gyermeknapot igazán megédesítő finomságok sem a kezeikből: a fagyi, a fánk, a vattacukor és az óriáspalacsinta. A nagyszabású eseményt Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője nyitotta meg. – Ez a mai nap is azt a célt szolgálja, amiről szól a mi álmunk, hogy örömöt varázsoljunk mindenki szívébe, mosolyt csaljunk az arcotokra, és hogy úgy legyünk együtt, ahogy az mindenkinek a legjobb, felszabadultan, boldogan – emelte ki Kothencz János.

ÁGOTA Falva hatalmas területének ezen a napon alig maradt olyan szeglete, amely ne várta volna lelkes önkéntesekkel és valami meglepetéssel, érdekes játéklehetőséggel fiataljainkat. Kósa Gábor komáromi lakásotthonunkból érkezett a napra. Inkább az aktivitást igénylő játékokban vett részt, buborékfocizott és kipróbálta magát a lézerharcban majd az íjászatban is. – Íjászkodtam már korábban is. Nem mondom, hogy túl jól megy, igazából azért is jöttem, hogy megnézzem, mennyire megy. Itt lehet csapatokban is játszani vagy mindenki mindenki ellen, hasonlít a paintballra  mondta el Gábor.

A 15 éves Kasza Vanessza 6 éve él nevelőszülői családban, Kiskunfélegyházáról érkezett ÁGOTA Falvára, ahol igazán tartalmas napot töltött el, sok mindent kipróbált a gyereknapi kínálatból. – Azért jöttem el, hogy nagyon jól érezzem magam, együtt lehessek a tesóimmal, és hogy jó élményekkel menjek haza. Sokszor voltam már ÁGOTA Falván, nagyon jó érzés itt lenni, mindig jó érzéssel jövök vissza – mesélte Vanessza. 

Dr. Szalai Beáta, az ÁGOTA Közösség önkéntese elmondta, ez a nap a gyermekek napja volt, ők voltak a sztárvendégek, ez a nap csak róluk szólt. Hozzátette, ÁGOTA Falva nekik épült, azért, hogy itt élhessék meg ezeket az élményeket és sok-sok csodával gazdagodhassanak.

(fotók: Sándor Judit, Gémes Sándor)


/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!