Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató elkötelezett abban, hogy sportolási lehetőségeket biztosítson a gondoskodásában élő gyermekek számára. 

Idén az az öröm ért bennünket, hogy gyermekeink augusztusban részt vehettek Balatonberényben, a Piarista Ifjúsági Üdülőben szervezett egy hetes vitorlás táborban, ahol teljes ellátás mellett még vitorlázni is megtanulhattak a szakképzett és szuperjófej oktatóktól. 

Mint András Katalin főigazgató-helyettes elmondta, különösen fontos Szolgáltatónk számára, hogy ne csak a hagyományos sportolási lehetőségekkel ismertesse meg gyermekeinket, hanem olyan különleges sportokkal is, mint például a vitorlázás. 

Fiataljaink közül idén 18-an vettek részt ebben az életre szóló élményben, természetesen olyanok, akik már nagy vízbiztonsággal rendelkezve tudnak úszni. Akadt köztük olyan, aki már próbálta a vitorlázást, és olyan is, aki korábban kajakozott, de ilyen komoly alapokat eddig még senki nem kapott ehhez a sporthoz.

Az oktatás két részből állt, a gyerekek minden nap elméleti felkészítést kaptak, mielőtt vízre szálltak, pl. az összeszerelés, a különböző vitorlák és kötelek használata, a vitorlás irányítása stb. Illetve az elmélet mellett minden nap 2 alkalommal, délelőtt és délután következett a gyakorlat: sok-sok vitorlázás. 

Ha az idő nem volt épp kegyes a társasághoz, tartós szélcsend állt be, a csapat csak egyszerűen élvezte a balatoni életet. A tábor egyik napját így Gyenesdiáson töltötték, csúszdáztak, vízibicikliztek, strandoltak. 

Szalai Beáta főigazgató-helyettes elmondta, noha a nap nagy részén természetesen a vitorlázás volt a központban, igyekeztek a szabadon maradó időt is hasznosan tölteni, esténként közös filmnézés, társasjátékozás volt a program, és persze akkor tudtak időt szakítani a nagy beszélgetésekre is. A gyenesdiási strandoló napot is kiegészítették egy kis kultúrprogrammal, a csapat ugyanis ellátogatott a Pékmúzeumba, ami nagy sikert aratott a táborozók körében.

A vitorlás tábor egy jó hangulatú házi versennyel zárult, ahol fiataljaink megmutathatták, mi mindent tanultak a héten, s azt hogyan tudják alkalmazni. Első helyezést ért el Gyulai Mihály és Kalamen Krisztián kettőse, második lett Otrok Zoltán és Gyulai Levente, harmadik helyre pedig egy lány páros futott be: Otrok Patrícia Alíz és Hartauer Johanna. 

Számunkra természetesen minden gyermekünk győztes, aki nagy érdeklődéssel, fáradhatatlan energiákkal és lelkesedéssel vett részt a táborban!

Reméljük, ez a vitorlás tábor hagyománnyá növi ki magát, s fiataljaink közül még sokan lehetnek részesei ennek a különleges élménynek!

/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!