Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/343926436_644726440819016_7718827083638123994_n.jpg

Gazdóf Szimonetta Klarissza, bácsalmási lakásotthonunk 17 éves lakója is beszámolt a pápalátogatásról:

Reggel korán felkeltem, majd a 8:41-es vonattal mentem Kiskunhalasra. Mikor odaértem, már láttam Jenő bácsit a Szent Ágotás kisbusszal. Elindultunk a többieket is felvenni. Volt, aki Soltvadkerten szállt be vagy éppen Kiskőrösön illetve Kalocsán. A többieket nem ismertem, de a hosszú út során nagyon jóban lettünk. Budapesten a Tesco parkolójában parkoltunk le. Elsétáltunk onnan a Papp Lászl Sportarénába. Rengetegen voltak. A Bács-Kiskun vármegyei csapattal mentem, de voltak rajtunk kívül más megyéből is. Megláttuk Dzsulit, és ő nagy örömmel fogadott minket. Nagy boldogsággal töltött el, mikor megláttam Jyothi nővért és Anna nővért. Kaptunk közös pólókat. Majd odaadták a belépőjegyet. A rendőrök nagyon figyeltek a biztonságra. Fémkereső kapun kellett átmenni, majd szendvicset és vizet osztottak ki. 

Az Aréna hatalmas volt, a belseje gyönyörűszép és modern. Több mint tízezren voltak, csak hogy Ferenc pápát élőben láthassák. Mi is, mint sokan, korábban érkeztünk. Elfoglaltuk helyünket. Ferenc pápa előtt énekesek adták elő csodás produkciójukat. Fantasztikus dalokat énekeltek, amelyek Jézusról és a hit világáról szóltak. A terem elsötétedett, a telefonok magasban vaku fénnyel világítottak, és olyan látvány volt, mintha a ragyogó csillagokat láttam volna. Számomra nagyon megható pillanat volt, mikor az előttem lévő sorban felállt egy lány, és énekelte a dalt. Látszott rajta, hogy teljes szívéből énekelt. Aztán ismét nem messze tőlünk volt egy férfi, aki elkezdte mondani, hogy “Jézus” majd tapsolt. Ezt ismételte, míg végül arra lettem figyelmes, hogy nem csak ő, hanem már az egész aréna vele együtt mondta. Csodálatos érzés volt, nem mindennapi látvány.  

Végül 16 óra körül megérkezett Ferenc pápa. Felfoghatatlan, hogy élőben is láthattam. Így nem csak tévén keresztül nézhettem, ahogyan átadja az önzetlen szeretet másoknak, hanem ott élőben is részese lehettem, feltöltődhettem.  

Ferenc pápa nem magyarul beszélt hozzánk, de ettől függetlenül megunhatatlan volt hallgatni. Azok a gesztusok, amit a találkozáson tett, illetve maga a jelenléte, amely sokakat pozitív energiával töltött meg, az felbecsülhetetlen érték. A kivetítőn magyar felirattal láthattuk, hogy mit mond nekünk. Voltak fiatalok, akik tanúságtételt mondtak, amelynek jelentése, hogy az Igazság képviseletét, annak a kinyilvánítását teszik meg embertársaink előtt. Ferenc pápa nem kézzel fogható dolgot adott nekünk, hanem sokkal fontosabbat. Biztat bennünket, hogy higgyünk Istenben. Lelki világunkat megerősíti, belső békénket előhozza. Idős ember már, de igazán humoros, szeretetteljes. Felejthetetlen élmény, hogy Ferenc pápával együtt nevethettünk, imádkozhattunk. Az egyik kedvenc imámat, a Mi Atyánkat mondta el több mint tízezer ember. Felemelő érzés volt. Végül letelt az idő, és a pápa elhagyta az arénát. Sokak számára is ugyanolyan fontos élmény volt, mint számomra. A mai találkozót rövid misével zártuk. Féltestvérem is itt volt, és ennek nagyon örültem. Mikor kijöttünk az arénából, akkor egy külföldi tévés szólított meg. Talán indiai lehetett. Csak angolul beszélt. Megkérdezte tőlem, hogy beszélek-e angolul (Nyilván angolul kérdezte). Azt feleltem, hogy nem beszélek. Ő mondta, hogy azért egy picit igen. Meghallgattam mit mond, és szerencsére megértettem. Kezembe nyomta a mikrofont, majd visszaszámolt és indították a felvételt. Bemutatkoztam, és azzal a mondattal zártam, hogy Szeretem Ferenc pápát. Visszasétáltunk a kisbuszhoz, és indultunk. Kiraktuk a többieket ugyanott, ahol felvettük. Aztán Jenő bácsi engem hozott haza, és 23 óra körül értem be a Bácsalmási Gyermekotthonba. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen nagy eseményen vehettem részt. Sokat jelent ez nekem. Köszönöm! Mindig bátorságot gyűjtök, abból az idézetből, amit Ferenc pápa magyarul idézett: Aki mer, az nyer.  


/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!