Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_3664.jpg

Traktorkerék fordítás, homokzsák cipelés, ugrókötelezés, lengőteke, kosárra dobás – többek között ezeket a feladatokat teljesítették az ÁGOTA Közösség fiataljai az I. Exatlon bajnokságon ÁGOTA Falván. A népszerű televízióból ismert ügyességi és erőnléti versenyre közel 50 gyermek érkezett Komárom-Esztergom, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna vármegyékből.

Az esemény most is lelki felkészítő programmal kezdődött a Szent Jobb Lator templomban. Dlubala Róbert a pasztorációs csoport munkatársa, párhuzamot vont az exatlon pálya és az élet között. – Itt is van kiindulópont, ahogy az életben a születés, majd jönnek az állomások. Van, amelyik könnyebb és boldognak érzed magad utána, és van néhány nehezebb akadály is. Egyet ne felejtsetek, soha ne adjátok fel – monda útravalóul Robi bácsi.


A versenyt András Katalin főigazgató-helyettes nyitotta meg, azzal hogy az itt lévők történelmet írnak, hiszen először rendez az ÁGOTA Közösség exatlon bajnokságot. 

Váradi Márk a program felelőse ismertette a feladatokat: a délelőtti futamon 15,  a délutánin 14  feladatot kellett megoldaniuk a versenyzőknek.

Tibi, aki Tolnáról érkezett, az első futam után így nyilatkozott: - Fárasztó volt, sokat kellett futni, erre nem számítottam. Viszont a traktorkerék gurítás könnyű volt, az simán ment és a quadhúzás és is tetszet, a ninja warriors versenyszámban pedig elestem – magyarázta a 16 éves fiú.

Komárom Esztergom vármegyei lakásotthonokból 24 fiatal érkezett, köztük Enikő is, aki nagyon élvezte a versenyt. „Nagyon könnyű volt, bár nem vagyok túl nagy darab, rám igaz a mondás kicsi a bors, de erős. Mindegyik feladat nagyon könnyű volt, beleadtam mindent és sikerült, utolértem az előttem indulókat is. Pozitív élményekkel megyek haza – értékelt Enikő, aki végül teljesítményéért különdíjat is kapott.

  1. ÁGOTA Bajnokság végeredmény: 

Fiúk:

 1. Dobák Róbert

2. Mihály Bálint

3. Haouas Márió

Különdíjas: Keller Sándor


Lányok: 

1 Nagy Ivett Leila

2 Szeifert Terézia

3 Pokornyi Rebeka

Különdíjas: Stubán Enikő


/media/uploads/images/post_upload/BC5K3519.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek II.
/media/uploads/images/post_upload/1.DHE_3502.JPG
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek I.
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240513.png
Heti útravaló - 2024. 20. hét -