Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3541.jpg

Molnár Levente, Liszt Ferenc-díjas operaénekes ének szakos tanítványai a Partiumi Keresztény Egyetemről egyedülálló János vitéz-előadással lepték meg a szegedi Szent Gellért Fórumban mintegy 1000 gyermekünket és fiatalunkat, akik az ország minden tájáról érkeztek Csongrád-Csanád vármegye szívébe. Amint azt Kothencz János, az ÁGOTA Közösség alapítója hangsúlyozta, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök azért kezdeményezte az előadás megszervezését, hogy valami maradandó élménnyel indíthassa az évet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató apraja-nagyja.

Az előadás varázsa többek között abban állt, hogy fiatalok adtak elő fiataloknak, s az érzelmes, lendületes és vidám színpadképek egyaránt megszólították a legkisebbeket, a kisiskolás korosztály tagjait valamint a kamaszokat és a kísérő felnőtteket is. Molnár Levente az előadást megelőző utolsó pillanatos készülődés közben úgy fogalmazott: „én azt hiszem, hogy ma itt csoda fog történni, mindenki a legjobbat akarja, és szeretetből ad mindenki mindenkinek.”

Valóban csoda is történt. Molnár Levente tanítványai több, mint ezer nézőnek bizonyították be ezen a délutánon, hogy a János vitéz izgalmas és fontos darabja a magyar irodalomnak.

Kunszentmártonról érkezett az előadásra a 16 éves László. Nevelőszülője kísérte Szegedre a fiút, aki izgatottan várta már az előadást. László ugyan a csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium tanulója, az érettségi tárgyakat is szereti, mindenből jól teljesít. Szereti az irodalmat is, és a színház világát. Az iskolával is járnak előadásokra, főként Budapesten néznek darabokat, és ezek mindig nagyon jó élmények számára. A szegedi János vitéz-előadással kapcsolatban lelkesen beszélt, kiemelte, hogy rengeteg ember jött el megnézni, és az ilyen alkalmakat nem szabad kihagyni. 

/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség