Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_9456.jpg

A zord, havas esős téli időjárás sem tántorítja el közösségünket attól, hogy sporteseményekkel kedveskedjen gyermekeinknek és fiataljainknak. ÁGOTA Falva a magyar kultúra napja alkalmából rendezett vetélkedővel január közepén ismét kitárta kapuit. Ennek folytatásaként legutóbb sportos hétvégével, darts versennyel és FIFA Xbox bajnoksággal vártuk a lelkes és versenyezni vágyó gyermekeinket.

Csongrád-Csanád, Békés, Baranya és Bács-Kiskun vármegyéből érkeztek több, mint harmincan nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiataljaink, hogy megmutathassák, mit tudnak.

Az ÁGOTA Falvi élményprogramot egy ráhangoló foglalkozás nyitotta meg a Szent Jobb Lator Templomban. Pasztorációs csoportunk tagjai az ép testben ép lélek gondolatával kötötték össze az aznapi sportprogramokat és a templomban való elcsendesülést. Kiemelték, a sportban és az életben egyaránt nagyon fontos, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé, amelyek elérésére feltétlenül törekszünk. Miként a sportban, úgy az életben is hibázunk, letérünk az útról. Ez azonban nem végletes hiba, mindig újra lehet kezdeni, újra meg lehet próbálni újra a korábban kitűzött cél felé venni az irányt.  

Lakásotthonainkban szinte mindenütt található Xbox vagy Playstation. Az ott élő gyermekeink közül így sokaknak ismerős a FIFA Xbox. Ebből kifolyólag azonban sok helyen már van is egy kialakult rangsor a játékosok közt. Az ÁGOTA Falvi megmérettetésen számukra most lehetőség nyílt idegen ellenfelekkel is játszani és kiderülhetett, valójában mit tudnak.

Nemrég zajlott a dartsvilágbajnokság, amelyet sokan nyomon követtek. Számtalan lakásotthonunkban is van darts tábla, ahol a fiatalok gyakorolhatnak. A darts versenyünk célja az is volt, hogy megpróbáljuk a darts kultúráját megteremteni és szélesíteni közösségünkben, hogy minél többen csatlakozzanak ennek a sportnak a kedvelőihez.

Vavika Richárd, az egyik szentlőrinci lakásotthonunk 16 éves lakóját leginkább a darts érdekelte, habár csak ritkán van lehetősége gyakorolni ezt a sportot. Azért is szeret eljönni az ilyen eseményekre, mert találkozhat a barátaival, akikkel a mindennapokban erre nincs lehetősége.

– Nemcsak azoknak szólnak ezek a bajnokságaink, akik már jók az adott sportágban vagy akár magas szinten művelik azt – hangsúlyozta Váradi Márk, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató sport divízójának vezetője. – Hanem azoknak is, akik még nem ismerik, de kipróbálnák magukat ezekben a sportokban. Az is előfordul, hogy az itt megélt élményeik után csatlakoznak egyesületekhez vagy a Szent Ágota által támogatott sportfoglalkozásokhoz – tette hozzá Váradi Márk.

Balogh Márkó Hirdi lakásotthonunkból érkezett, 17 éves, jelenleg gimnáziumba jár és építészmérnök szeretne lenni. Szinte mindennap Xboxozik kikapcsolódásként. Nem tartja magát kiemelkedő játékosnak, de ennek ellenére nagyon élvezi. Ő élményért jött, és nem éremért, s persze azért is, hogy újra találkozhasson barátaival. Nagyon várja a sakkbajnokságot is, amelyet szintén ÁGOTA Falván rendeznek majd.


A darts verseny eredményei:

Darts ifi korosztály (14 év alattiak)

1. helyezett: Perecz László

2. helyezett: Lakatos Csaba

3. helyezett: Vavika Richárd  


Darts serdülő korosztály (14 év felettiek)

1. helyezett: Kolompár Attila

2. helyezett: Orsós Levente 

3. helyezett: Pohl Dániel  


A FIFA Xbox bajnokság eredményei:

FIFA serdülő korosztály (14 év felettiek)

1. helyezett: Nagy Attila Dominik 

2. helyezett: Pohl Kevin

3. helyezett: Szilágyi Gergely 

Elismerésben részesültek továbbá:

Kiss Andor Áron 

Kisbódi Bence 

Pohl Dániel

Mihály Roland 

Horváth István 

Györkös Sándor Rafael 

 

FIFA ifi korosztály (14 év alattiak)

1. helyezett: Muhi Alex

2. helyezett: Csorba Márkó 

3. helyezett: Perecz László 

Elismerésben részesültek továbbá:

Balogh Márkó 

Vajrthó Sándor 

Dányi Roland 

Andrási Zoltán 

Kocsis Péter 

Kisbódi András 


Gratulálunk a győzteseknek és mindenkinek, aki részt vett és megmérettette magát ezen a hétvégén ÁGOTA Falván!

(fotók: Sándor Judit)

 

/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség