Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/02. fots_Gmes Sndor.jpg

Mintegy ötven, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő Komárom-Esztergom vármegyei fiatalunk utazott Budapestre egy színes programokat kínáló kirándulásra. A Segítő Jóbarátok Közösségének felajánlása jóvoltából a fiatalok országházi idegenvezetésen vehettek részt illetve a Lumina Parkba kaptak belépőket. Ezt egészítette ki Szolgáltatónk egy kiadós sétával a fővárosi Állat- és Növénykertben.  

A Parlamentben Czunyiné Dr. Bertalan Judit, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa köszöntötte a csoportot.

– A világ legszebb törvényhozási épületében vagytok. Egy olyan helyen, ahol érződik a magyar történelem méltósága, súlya, az a múlt, ami velünk van, és ami kísérni fog bennünket – emelte ki a kormánybiztos, majd hozzátette: „Bízom benne, hogy érezni fogjátok, milyen, ilyen falak között dönteni ügyekről.”

A Szent Korona megtekintését követően a fiatalok a felsőházi ülésterembe is beléphettek, ahol bepillantást nyertek abba, miként dolgoznak a parlamenti képviselők 2023-ban.

Honosiné Máhr Ágnes, a támogatók képviseletében kísérte a csoportot az országházi idegenvezetés során. – Az a munka, az a mérhetetlen szeretet és odafigyelés, amelyet az ÁGOTA Közösség a gyermekekért tesz, egyszerűen fantasztikus – jelentette ki Honosiné Máhr Ágnes. – Látjuk, hogy milyen rengeteg energiát fordítanak arra, hogy a gyermekeknek jobb legyen. Mi ehhez kívánunk segítséget nyújtani.

Honosiné Máhr Ágnes azt is elmondta, hogy a kirándulás Dr. Kozma Gergely Zsigmond, Balázs Ibolya, Gelbmannn Csenge, Nagy Zsolt, Horváth Pál, a Ho-Máhr Trans Kft., a Lumina Park és a VOSZ összefogásának eredményeként valósulhatott meg.

A 13 éves Konkol Alexandra 7 éve él nevelőcsaládban Tatabányán. Izgatottan érkezett a programra, ugyanis még nem járt az Országházban. Magával ragadta a parlament lenyűgöző hangulata és monumentális méretei. – Meglepődtem rajta, hogy a Szent Koronát megvilágító izzókat csak ipari alpinisták tudják kicserélni – mesélte lelkesen Alexandra.

Versegi Magdolna 18 éves, a környei lakásotthonból érkezett a kirándulásra. Már többször jártak Budapesten a lakásotthonnal, legtöbbször a cirkuszba jönnek. – Most a Lumina Parkra voltam igazán kíváncsi. Megnéztük otthon interneten, hogy milyen szépen kivilágítják a figurákat. Az állatkertet is vártam, pont ma reggel mondtam a barátnőmnek, hogy szeretnék végre zsiráfot látni – jelentette ki Magdolna.

(fotók: Gémes Sándor )


/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség