Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/SAC_6139.jpg

ÁGOTA Falva fogadta nemrégiben azt a 40 fiatalt, akik a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, a Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ, valamint a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény kötelékéből érkeztek. A gyermekek egy 5 napos kortárs segítő hit-táborban vettek részt, amire színes programokkal készültek a szervezők. 

Bognár András Attila, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató pasztorális csoportjának munkatársa a tematikával kapcsolatban elmondta: a foglalkozások során 3 fontos kérdésre keresték a választ. Hogyan éljünk békében önmagunkkal, embertársainkkal és Istennel?

- A legfőbb célunk az volt, hogy a gyermekek saját kortársaiknak tegyenek tanúságot hitükről. A lelki gyakorlatokon túl persze szabadidős, rekreációs programokat is szerveztünk: többek között sportos csapatjátékokon és akadályversenyeken mérethették meg magukat a fiatalok – emlékezett vissza a szervező. 

Többek között lovasfoglalkozáson vettek részt a gyermekek, focizhattak és pingpongozhattak, vagy akár saját pólójukat is megfesthették, emellett pedig egy kirándulás alkalmával a Kiskunsági Nemzeti Park csodálatos élővilágával is megismerkedhettek. 

A 16éves Balogh Nóra Egerben él nevelőszülői családban, nagyon szerette a hit-tábor minden napját.

- Többször voltam már ÁGOTA Falván, szeretek itteni programokra járni. A Kiskunsági Nemzeti Parkba tett kiruccanás is nagyon tetszett, számtalan érdekes dolgot láttunk és hallottunk – mondta a fiatal.

A 16 éves Fazekas László Nyíracsádról érkezett és ő is megtalálta a kedvére való elfoglaltságot a tábor 5 napja alatt.

- Tetszettek a közös éneklések és a kiscsoportos beszélgetések, de nagyon örülök, hogy focizhattunk is, hiszen az otthoni ifi csapatban is rendszeresen játszom – részletezte a nevelőszülőknél élő fiú.


/media/uploads/images/post_upload/nlsz_291.jpg
Az ÁGOTA Közösség fiataljai a Nemzeti Lovas Színház meghívására a budapesti Kincsem Parkba látogattak egy felejthetetlen előadásra
/media/uploads/images/post_upload/BC5K8882.jpg
Interaktív bűnmegelőzési napon vettek részt az ÁGOTA Közösség fiataljai ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/KC2418_2910.jpg
Újabb jó embereket találtunk Bács-Kiskun vármegyében – új nevelőszülőkkel gazdagodott az ÁGOTA Közösség