Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/KC2351_2778.jpg

Már hagyomány, hogy az ÁGOTA Közösség lakásotthonaiban élő gyermekek és nevelőik minden évben családias hangulatban ünneplik a karácsonyt. Nem volt ez másképp a Bács-Kiskun vármegyei Hajóson működő Szent Gellért és Szent Adalbert Lakásotthonokban sem, ahol nemrégiben egy-egy közös vacsorával és egymás megajándékozásával ünnepeltek fiatalok és felnőttek. 

Csécsely Tünde lakásotthon-vezető az ünnepségen hangsúlyozta, a gyermekek mindig nagyon várják ezt az estét.

- Sokan sajnos karácsonyra sem tudnak hazamenni vér szerinti családjukhoz. Nekünk egész évben, ilyenkor pedig kiemelten az a feladatunk, hogy ezt a hiányérzetet csökkentsük – fogalmazott.

A 17 éves Csorba Richárd a Szent Gellért Lakásotthonban él. A fiú elmondta, ilyenkor még a megszokottnál is jobb a hangulat a házban, hiszen társaival mindent együtt csinálnak, legyen szó akár a karácsonyfa talpba faragásáról vagy a helyiségek díszítéséről. 

– Mindig kihúzzuk egy kalapból, hogy ki kit ajándékoz meg. A gyermekek felnőtteket húznak és fordítva. Parfümöket, édességet, ruhákat kaptam, és már alig vártam, hogy én is átadhassam az ajándékomat, ugyanis a mentoromat húztam – mesélte a fiú.

Fiataljaink minden évben izgatottan várják, hogy mit hoz nekik a Jézuska, de legalább ekkora örömöt jelent az is, ha ők lephetnek meg valakit ajándékaikkal. 

– Szerintem a saját készítésű meglepetések a legjobbak, ezért mi többek között rajzokat készítettünk a nevelőinknek – mondta a Szent Adalbert Lakásotthonban élő Baranyi Sándor. – Persze a saját ajándékomnak is nagyon örültem. Egy focilabdát kértem és az is várt a karácsonyfa alatt.   

A hajósi lakásotthonok karácsonyi ünnepségein Bárócz Tímea szakmai vezető is részt vett, aki egy szívhez szóló üzenettel készült az ott élő fiataloknak és kollégáinak, hiszen több mint 3, a gyermekvédelemben eltöltött évtized után januárban nyugdíjba vonul.

– Búcsúzóul egy kis személyes útravalóval készültem a karácsonyozó fiataloknak. Ebben arra bátorítom őket, hogy merjenek hinni magukban, hiszen ha mindig lebeg egy cél a szemük előtt, amiért képesek küzdeni, akkor biztos, hogy sikeresek lesznek az életben – fogalmazott.

/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!