Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K7869.jpg

Az ÁGOTA Közösség 20 fiatalja érkezett a napsütötte ÁGOTA Falvára, hogy részt vegyen asztalitenisz-versenyünkön. Ők Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun vármegyei lakásotthonokban és nevelőszülőknél élnek.

Akadt köztük olyan, aki rendszeresen pingpongozik és céltudatosan nyerni jött. Emellett voltak, akik még csak most ízlelgetik ezt a sportágat, de így is nagy kedvvel vettek részt a kihíváson. A napot indító pasztorációs foglalkozáson Jyothi nővér arról beszélt fiataljainknak, hogy az élet nem könnyű. Sokszor elesünk, mint a járni tanuló kisgyermek. Ezt azonban el kell fogadnunk és mindig fel kell állnunk. A pozitív életszemlélet és az egymásra figyelés fontosságára hívta fel a figyelmet. Miként a sportban, úgy az életben is mindig késznek kell lennünk arra, hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogy azt várjuk vagy előre elterveztük. 

– Az asztalitenisz a népszerűségét tekintve szinte a focival egyenrangú az ÁGOTA Közösségben – mondta el Váradi Márk programfelelős. – Ez a sport több területen is fejleszti fiataljainkat: önfegyelem, önuralom kell hozzá, hatalmas koncentrációt igényel, miközben teljesen átmozgatja a gyermekeket.

Az asztalitenisz-verseny rendkívül sportszerűen zajlott. Időnként nagyon gyakorlott játékos került össze kezdő indulóval, azonban az erősebb játékosok empátiájának, fair play játékának köszönhetően a kezdők is ki tudtak bontakozni, élvezték a szetteket. Keller Sándor a monori lakásotthonból érkezett a versenyre, szép és kitartó játékkal a vigaszág aranyérmese lett. Mint elmesélte, sokat pingpongoznak a lakásotthonban is, ahol kiegyenlítettek az erőviszonyok: „Oda-vissza játszunk, én is kapok tőlük vereséget, ők is tőlem.” Sándor az ÁGOTA Falvi megmérettetést követően büszkén állhatott fel a dobogóra.

A döntő párbajt a bácsalmási lakásotthon két lakója, Kocsis Péter és Csorba Márkó vívhatta egymással, ugyanis mindketten olyan kiválóan teljesítettek ezen a napon más vármegyékből érkező társaik ellen, hogy végül egymással kerültek szembe a döntőben.

Gratulálunk az ÁGOTA asztalitenisz-verseny helyezettjeinek:

1. Kocsis Péter

2. Csorba Márkó

3. Haouas Márió


Vigaszág

1. Keller Sándor

2. Mihály Roland

3. Csonka József

/media/uploads/images/post_upload/IMG_3661.jpg
Az 50 napos húsvéti ünnepkör történéseit elevenítették fel az ÁGOTA Közösség fiataljai Kiskunfélegyházán
/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!