EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806-00000000 Nemzetközi számlaszám: SWIFT kód (BIC) OTP VHUHB (IBAN) HU75 1173 5005 2055 0806 0000 0000
media/uploads/images/post_upload/pahi.jpg

Néhány évvel ezelőtt a Páhi-Ágasegyháza terület családjai egy fantasztikus programon vettek részt Siófokon, amikoris egy kalózhajón szeltük a habokat a Balatonon. Ez az élmény olyannyira maradandó volt a gyermekek számára, hogy visszavágytak ide. Éppen ezért újból megszervezésre került számukra a kalózhajózás és az időjárás viszontagságait figyelembe véve egy „kalandozás” Zamárdiban.
7 órakor indultunk Páhiról, ugyanis a hajónk Siófokon 10:30-ra várt bennünket. 10 órára érkeztünk meg, ahol egy kis ejtőzés után várt minket egy hamisítatlan kalózkaland. Torkos Borz Kapitány nagyon kedves és rendkívül mulattató volt. Miután felöltöztette és felfegyverezte a „legénységét” egy hatalmas kalandra hívott bennünket. Tanultunk kalóz csatakiáltást, azt, hogyan kell megszerezni a kapitány kardját, illetve részt vettünk egy kalóztanácskozáson. Animátorunk fantasztikus volt, egy pillanatra sem hagyta a gyerekeket unatkozni, sokat nevettünk vicces megnyilvánulásain. A kalózkodás után szabadprogram volt Siófokon, majd a Zamárdi Kalandpark fogadott bennünket. A gyönyörű parton kacsákat, hattyúkat etettünk, meglátogattunk egy játszóteret, sokat beszélgettünk. A kalandparkban minden korosztály talált magának izgalmas akadályt. A bátrabbak, a nagyobbak végigmentek a kötélpályákon, vagy épp kipróbálták, milyen a mini bungee jumping, ugró toronyból adtak maguknak egy kis adrenalin-löketet. A kisebbek kincset mostak, bementek a labirintusba, kipróbálták a vízihengert. Az élménygőzős és a vízidodzsem kihagyhatatlan élmény volt. 19 órakor indultunk haza, kicsit fáradtan, de annál nagyobb élményekkel.
Szenzációs és rendkívül tartalmas volt ez a nap! Minden korosztály megtalálta azt a programrészt, amiben jól tudta magát érezni. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, mind a vízen, mind a kalandpályán betartották a szabályokat. Szívesen kipróbáltak minden játékot, és telefont többnyire csak fotózás céljából lehetett náluk látni.
Köszönet a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak az ingyenes busz, valamint az ingyenes kalózhajó program biztosításáért.

/media/uploads/images/post_upload/IMG_0879.jpg
Szent Ágotás gyermekek és fiatalok is részt vettek a zárómisén
/media/uploads/images/post_upload/Szent-Gellrt-frum-face.jpg
„Szívvel lélekkel” Országos gyermekvédelmi konferenciát szervez a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató
/media/uploads/images/post_upload/2108278185_Kothencz.jpg
Magas rangú állami kitüntetés Kothencz Jánosnak