EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/szentmise.jpg

Podmaniczky Imre a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye nyugdíjas plébánosa már az első, 1996-ban megrendezett ÁGOTA táborban is jelen volt, azóta minden évben ellátogat hozzánk, hogy szentmisét tartson a táborlakóknak.

Idei szentmise homíliájában Mátyás király egyik népmeséjének történetét idézte fel, mely szerint a cinkotai kántornak a király kérdésére kellett válaszolnia, az egyik az volt mennyit ér a király? Azt válaszolta: Isten után első a király. Ha Krisztusért 30 ezüstöt adtak, a király megér 29-et.

Podmaniczky Imre azt kérdezte a gyerekektől, vajon ők mennyit érnek? Majd meg is válaszolta a kérdést: az ember, akár milyen kicsi, sokat ér. Ha a király megér 29-et, ők se érnek egy fillérrel se kevesebbet. „Húzzátok ki magatokat, és ne felejtsétek, el királyok vagytok és királynők.”

Podmaniczky atya az ÁGOTA alapítójának példaképei közé tartozik: Kothencz Jánossal, a tábor vezetőjével 1987-ben találkozott először Kiskunhalason. Ő volt az egyik olyan személy, aki sokat tett azért, hogy az állami gondoskodásban nevelkedő fiú élete megváltozzon, célt és értelmet kapjon.

Az atya jelenleg szülőfalujában, Páhin szolgál, de elfoglaltságait megszakítva ellátogatott a XXIV. ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Táborba.

/media/uploads/images/post_upload/0721_GOTA Tbor szerda_gyerekek fogadsa_16.JPG
2021. július 21.
Elstartolt a XXIV. ÁGOTA Tábor
/media/uploads/images/post_upload/0722_GOTA Tbor megnyit_10.JPG
2021. július 22.
Fergeteges hangulat a megnyitón: huszonnegyedszer is nagyot dobbant az ÁGOTA közösség szíve
/media/uploads/images/post_upload/0722_GOTA Tbor Jtkos vetlkedo_24.JPG
2021. július 22.
ÁGOTA Tábor – ahol a verseny is az összetartozást erősíti