Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Vacsoracsatázva  élmény a főzés

A pandémia idején született az ötlet, de azóta minden évben megrendezi saját Vacsoracsata játékát a tatabányai sárberki lakásotthon. A program nagy sikerrel zajlott legutóbb is. Ilyenkor hétfőtől péntekig minden este más páros főz és természetesen értékelik is egymás teljesítményét a gyerekek. Az idei győztes menüsor: brokkoli krémleves, szezámmagos csirkemell, burgonyapüré, uborka, karamell krémes torta lett. 

A vacsorát főző párokat sorsolás útján alakítják ki. Már ez is stílusos része a megmérettetésnek, hiszen egy kalapba különböző alakú tésztákat tesznek, és azok alkotnak egy párt, akik ugyanolyan alakút húznak. Innentől kezdődik a közös munka, amely a menüsor összeállításával indul. Miután a párok kitalálják, mit főznek és az internet segítésével kiválasztják hozzá a receptet, listát írnak a hozzávalókból, melyeket a nevelő vásárol meg. Ezt követően menükártyát készítenek, amivel meghívják társaikat a vacsorára. A főzés természetesen nevelői irányítással és némi segítséggel zajlik, de a terítés, kiszolgálás, majd a mosogatás és rendrakás már teljes egészében a párok feladata.

A finom falatok elfogyasztása után zárt borítékban adják át a meghívottak a nevelőnek az értékelést, pontozni 1-től 5-ig lehet. Ennek alapján alakul ki a végeredmény, amit mindenki vár, hiszen a győzteseknek jutalom is jár: az első helyezettek személyenként tízezer forint értékben, a másodikak ötezer, míg a harmadik helyezett pár fejenként háromezer forint értékű ajándékot kap, például ruhaneműt, illatszert, cipőt, de a tábla csoki a részvételért minden nevezőnek jár.

A gyerekek nagyon szeretik a játékot, amelynek során észrevétlenül sajátítják el a főzés alapfogásait, és tapasztalatokat gyűjtenek mások megvendégelésével kapcsolatban is. A szabadidő hasznos eltöltése mellett a terítés és a menükártyák készítése közben fejlődik kreativitásuk, de a csapatjáték és az egészséges versenyszellem gyakorlása is előnyös tulajdonságokat formál bennünk. 


/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét