Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K2967.jpg

A  Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Pest Megyei Nevelőszülői Hálózata családi napot rendezett Pest megyei gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek, fiatalok és nevelőszülőik számára. 

A budapesti Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola aulájában a tanítást követően estébe nyúló programokkal vártuk családi napunkra mintegy 200 nevelőszülőt, nevelt és saját gyermekeiket.

A rendezvényen Csónaki Mónika, a Pest megyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője köszöntötte a családokat. Mint kiemelte, rendkívüli öröm, hogy végre újra ilyen nagy számban tudnak találkozni a megyében élő nevelőcsaládok, az ÁGOTA Közösség tagjai, hogy újra felhőtlenül jól érezhessék magukat.

Kalmár Tamásné Rózsa nevelőszülőnknél 5 gyermek nevelkedik. Együtt látogattak ki a családi napra. Rózsa rendkívül fontosnak tartja a szolgáltató nevelőcsaládok részére szervezett programjait. A családi nappal kapcsolatban kiemelte, a gondoskodásában nevelkedő gyermekek ilyenkor is őszintén azt érezhetik, hogy igazi családban cseperednek.

– Értük, ezekért a gyerekekért választottam a nevelőszülői hivatást már 9 éve, nekem a Szent Ágota a családom, mindig is a családom marad – foglalta össze nevelőszülőnk.

A családi napra olyan élményprogramokkal készültek a szolgáltató munkatársai, amelyek alkalmasak arra, hogy a gyermekek korosztályuknak megfelelően szórakozhassanak, s közben megismerhessék azokat a társakat, akik a megyében hasonló helyzetben élik a mindennapjaikat.

A Palánta Gyermek- és Ifjúsági Misszió A csodakönyv című lebilincselő bábelőadásával érkezett hozzánk, amellyel egyformán el tudta varázsolni a legkisebbeket és a kiskamaszokat is.

Egy vidám közösségi programhoz már-már elengedhetetlen egy jó táncház, amely mindenkit megmozgat, és jó kedvre derít. A hangulatfelelős ismét Tóth Gábor, a Tiszavirág Táncegyüttes vezetője volt.

A finom falatoktól roskadozó asztal mellett természetesen kézműveskedő asztal is várta az ügyes kezű alkotni vágyókat.

A napnak különösen meghitt hangulatot kölcsönzött az iskola aulájában felállított és már ünnepi díszbe öltöztetett karácsonyfa, amelyet kacagó kisgyermekek, jókat beszélgető nevelőszülők és munkatársaink jártak körbe-körbe.

A nap zárásaként megérkezett hozzánk a Mikulás is, aki egyetlen gyermeket sem engedett üres kézzel távozni. A Segítség Köve Alapítvány felajánlásának köszönhetően a válogatott finomságokat tartalmazó csomagok több, mint 1 millió forint értékű illatszercsomagokkal egészültek ki.

És ezzel még nem volt vége a meglepetéseknek, ugyanis Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is két nagy láda mikuláscsokival látogatott el a családi napra. Nagy tiszteletét fejezte ki a nevelőszülőknek, akik mindennap mérhetetlenül fontos munkát végeznek, és sok erőt kívánt a folytatáshoz.

/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét