Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató  

Baranya Megyei Gyermek- és Lakásotthoni Hálózat,  

7940 Szentlőrinc, József A. u. 11.


Lakásotthonunk 2008 óta működik, 2021. 01. 01-től csatlakoztunk a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóhoz. 

Szentlőrincen élünk, a város a 6-os számú főközlekedési út Pécs-Szigetvár közötti szakaszán található, Pécstől 20 km-es, Szigetvártól 16 km-es távolságban, így az iskolák, szabadidős programok (sport, mozi, színház) könnyen elérhetőek. Szentlőrinc 7000 fős kisváros, így elmondhatjuk, hogy a helyi lakosok ismernek minket, igyekszünk jó kapcsolatot ápolni velük.

Az otthon egy tetőtér beépítéses családi házban működik. Udvarral, és a lakásotthon előtt egy kis füves területtel is rendelkezünk, amit főleg focizásra használunk. Az udvarban teq-ball asztalunk, kerti sütőnk van, de az udvar kihasználtságát a jövőben fejleszteni szeretnénk. 4 lakószobánk, 1 nappalink, amerikai típusú konyha-étkezőnk, és egy nevelői helyiségünk van. Emellett 2 fürdő és 2 mellékhelyiség áll rendelkezésünkre.

12 férőhelyes lakásotthonunk elsősorban normál szükségletű gyermekeket fogad, de a szakmai stáb (4 gyermekfelügyelő, pszichológus és nevelő) felkészültsége és a családias légkör lehetővé teszi a különleges és speciális szükségletű gyermekek be- és főként elfogadását is. Gyámhivatali döntés és férőhely alapján biztosítunk utógondozotti ellátást is. 

Szakmai szemléletünk fő irányelve az egyéni szükségletekre, személyiségekre fókuszáló, ugyanakkor egységes elvek mentén felépülő, közösségi szemléletű nevelés. Ennek érdekében a szakmai stáb egy egészségesen működő család szerkezeti struktúrájának fenntartására törekszik. Figyelmet fordítunk az önállóság fejlesztésére, a pozitív megerősítés mentén történő értékelésre és a tehetséggondozásra, a hiányosságok fejlesztésére, a lemaradások pótlására, viselkedéskorrekcióra és továbbtanulásuk, sportolásuk, hobbijuk támogatására. Igyekszünk kihasználni a házi, házkörüli munkák, az étlap közös összeállítása, a rendszeres nyaralás, társasjátékok, filmnézés, szabadidős programok adta közösségépítési lehetőségeket.

A gondoskodásunkba kerülő gyermekek trauma-feldolgozásának segítése, szocializációjuk, érzelmi életük fejlesztése alapvető ahhoz, hogy a nálunk töltött idő adta lehetőségekhez mérten fel tudjanak nőni a nagykorúsághoz.

Ennek érdekében együttműködünk a pécsi gyermekklinikával, iskolákkal és a gyámokkal, valamint az elérhető hozzátartozókkal.

Mottónk: „Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” W.S.


Cím: 7940 Szentlőrinc, József Attila u. 11.

Lakásotthon vezetője:  

E-mail: baranyalojozsef.szentagota@gmail.com

Telefon: