Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/szm2.jpg

Legyetek egymás emberei - A tábor egyik legfontosabb programja a szentmise.

 

Podmaniczky Imre a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye nyugdíjas plébánosa már az első, 1997-ben megrendezett ÁGOTA táborban is jelen volt. Ennek immár 25 éve, azóta minden évben ellátogat hozzánk, hogy szentmisét tartson a táborlakóknak. 


Az idei szertartás elején megemlékezett Szent Domonkosról, a XIII. század egyik legnagyobb hatású prédikátoráról, a domonkos rend alapítójáról, akinek éppen augusztus 8-án van a liturgikus emléknapja. 


A homíliában felidézte mit mondott a Bethesda tavánál harmincnyolc éve várakozó beteg Jézusnak, amikor az megkérdezte tőle, miért nem megy be a gyógyító vízbe: -  Nincs emberem, aki bevinne a tóba – válaszolta a szenvedő. 

Iszonyú belegondolni, hogy hosszú éveken át ott várt a tó partján, s nem volt, aki segítsen neki. Esélye sem volt meggyógyulni, de Jézus irgalmas volt vele reménytelen helyzetében és csodát tett – idézte fel a segítségadás egyik szép, bibliai példáját a plébános. 


Podmaniczky Imre azt kérte a gyerekektől, legyenek egymás emberei. Sugározzák tovább magukból Isten szeretetét azzal, hogy segítenek egymásnak, nem hagyják magukra a másikat nehéz helyzetében. 


A szentmise végén szintén a Bibliából vett példával kérte Isten áldását az ÁGOTA közösségre: - Sose fogyjon ki, mint a száreftai özvegyasszony vékájából a liszt és a korsójából az olaj. Ilyen módon kérem rátok a Jóisten áldását. Mutassátok meg, hogy Isten közelében egyre szebb életet tudunk élni, az Ő dicsőségére és egymás javára – így emlékeztette a fiatalokat arra, hogyan legyenek egymás emberei.


 Imre atya az ÁGOTA alapítójának példaképei közé tartozik: Kothencz Jánossal, a tábor vezetőjével 1987-ben találkozott először Kiskunhalason. Ő volt az egyik olyan személy, aki sokat tett azért, hogy az állami gondoskodásban nevelkedő fiú élete megváltozzon, célt és értelmet kapjon. 


A szentmise végén az ÁGOTA közösség alapítója személyre szóló ajándékkal köszönte meg a plébánosnak, hogy 25 éve folyamatosan tolmácsolja a táborozó gyermekeknek az evangélium üzenetét. 

/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét