Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806
/media/uploads/images/post_upload/BC5K6813.jpg

A szegedi lakásotthonunkban élő 16 éves lány remekelt az Egerben zajló Bornemissza Gergely nemzetközi ökölvívó versenyen. Auróra a verseny első napján, kedden az ifjúsági lányok 51 kilós mezőnyében egyhangú pontozással jutott az elődöntőbe.  A szegedi Dr. Foltán József lakásotthonban lakó társai az élő közvetítésnek köszönhetően szurkoltak neki.

Auróra bár boldog volt, mégsem elégedett teljesen teljesítményével: „ Izomlázra ébredtem reggel, ma még többet fogok edzeni, hogy még jobb legyek és a kiharcoljam a döntőbe jutást” – mondta a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub versenyzője.

Ez végül nem sikerült, a 16 éves lány kikapott az elődöntőben és bronzérmes lett. A 2018 óta bokszoló lány azért választotta ezt a sportágat, mert itt nagyon keményen meg kell dolgozni minden sikerért. Auróra felkészülését több tényező is hátráltatta: nemrégiben emelték ki családjából, ráadásul a koronavírus miatt készülni is alig tudott, ugyanis a kijárási tilalom elrendelése után nem tudott edzésekre járni hódmezővásárhelyi klubjához. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne mozgott volna: az udvaron edzett, szobájában saját súlyos gyakorlatokat végzett, és futni járt. 

– Lehettem volna jobb is, de örültem a bronzéremnek. Erőnlétben és technikában kell fejlődnöm, de mentálisan is előre kell még lépnem, ez megmutatkozott az elődöntőben is. Most készülök a Debrecenben esedékes országos bajnokságra – fejtette ki a verseny után Auróra.

A fiatal lány korábban országos utánpótlás tornán volt már döntőben, az első országos bajnokságon elért ezüstérmét mindössze egy hónapnyi munka után érte el. Auróra célja a továbbiakban is az, hogy hasonlóan szép eredményeket érjen el, hamarosan pedig már a felnőtt mezőnyben is megmérettetheti magát.


/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét