Oldal betöltése folyamatban...
EN | HU
Számlaszám: OTP Bank 11735005-20550806

„Fogadd el, világ üdvözítője, drága Jézus szerzetesi fogadalmam megújítását, és kegyelmeddel erősítsd meg döntésemet, hogy életem végéig teljesítsem azt, amit esküvel ígértem.”  - így fogalmazott Jyothi Jampana, pasztorációs csoportunk munkatársa azon a szentmisén, amelyet szerzetesi fogadalomtételének 25 éves évfordulója alkalmából neki ajánlott Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke. 

A Szalvátor Rendhez tartozó nővér Indiában, Andhra Prades tartomány, Chintagunta falujában született.  Katolikus nevelésben részesült, családja mellett nagyon sokat köszönhetett a helyi plébános atyának, aki segített, hogy el tudja végezni az általános iskolát és gimnáziumot, mert özvegy édesanyja egyedül nevelte őt és öt testvérét.

Miután 1992-ben megszerezte első diplomáját, belépett a Szalvátor nővérek kongregációjába.  1997-ben tette első fogadalmát. A belső, rendi képzést Sri Lankán végezte. Noviciátusként Terézanya rendjének egyik árvaházában önkénteskedett.

2003-ban tett örök fogadalma után a rend nemzetközi missziós tevékenységének megfelelően végezte feladatait. 

Magyaroroszágra 2006-ban került, Szegeden 2009-ben kezdett dolgozni az egyetemi lelkészségen majd a Szent Imre Kollégiumban szolgált. 

Két éve, ötven éves korában került a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkatársai közé, ahol  - mint a szentmisén elmondta - megtalálta a helyét. 

– Idáig hívott a Jóisten, itt a hivatásom. Sokféle helyen dolgoztam, de ez a szolgálat nagy öröm nekem – hangsúlyozta, majd köszönetet mondott az egyházmegyének, ahol második otthonra talált. 

Szeretettel gratulálunk a jubileumhoz Jyothi nővérnek, aki mindig kedvesen és alázattal fordul a gondoskodásunkban nevelkedő gyermekek és fiatalok felé. Pasztorációs munkájával az evangélium üzenetét tolmácsolva segíti gyógyulni a lelki sebeket.

/media/uploads/images/post_upload/Messenger_creation_d286f7ff-1233-42c0-b9af-83763d587ecd.jpeg
Szakmai nappal egybekötött csapatépítő tréninget szervezett a gyógypedagógiai divízió ÁGOTA Falván!
/media/uploads/images/post_upload/SAC_0118.jpg
Újabb ajtók nyíltak gyermekeink előtt – új nevelőszülőket köszöntött az ÁGOTA Közösség!
/media/uploads/images/post_upload/Fb_20240422_2.png
Heti Útravaló - 2023. 15. hét